Kultúra

2017.02.22. 14:53

Velencei karnevál szombaton, harmadszor - rengeteg jéggel

Velence – Két és fél tonna jeget hoznak szombaton a harmadik alkalommal megrendezendő Velencei Karneválra – árulta el az esemény sajtótájékoztatóján az extra gyors faragási képességeiről ismert jégszobrász.

S. Töttő Rita

Harmadik alkalommal rendezi meg a város a Velencei Karnevált a korzón február 25-én 10 órától – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Koszti András, Velence polgármestere, aki az esemény kapcsán kiemelte a település tavaly elért kimagasló eredményeit is: a KSH összesítése szerint párját ritkító ugrással, több mint a duplájával, 114,6 százalékkal emelkedett a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák mennyisége Velencén 2015-höz képest 2016-ban. Velence ezzel bekerült a top 25-be, az előkelő 24. helyet szerezve meg.

– Ezt úgy sikerült elérni, hogy 2014-ben teljesen más világot álmodtunk Velencével kapcsolatban, s olyan rendezvényekben gondolkodtunk, mint amilyen ez a karnevál – szögezte le a városvezető, aki e program kapcsán is nagyot álmodott: – Nem egy akartunk lenni a sokból, hanem az egyetlen!

Bársony Péter, a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület elnöke pedig, a karnevál társszervezőjeként hívta fel a figyelmet többekközt a Télboszorkára, amelyet az eseményen égetnek el, remélhetőleg elűzve vele a telet is. A tájékoztatón elhangzott: a karneválon a 13.30-kor kezdődő jelmezes felvonulás a Zöldliget iskolától indul, de a korzónál is be lehet csatlakozni. A helyszínen egyébként számítani lehet a Nagy Judit vezette Szín-Tér Egyesület színészeinek megjelenésére is, akik a Vörösmarty színház partnerségében látványos középkori várost álmodnak a karneválra.

M. Tóth Zsolt jégszobrász a karneváli sajtótájékoztatón pedig újabb izgalmakkal kecsegtetett: interaktív jégszobrot és látványos jégfaragó show-t ígért. Emellett – hangsúlyozta a szobrász – egy verseny keretében a közönségnek is lesz lehetősége a jégfaragásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!