Kultúra

2017.03.25. 09:45

Vetélkedő és megemlékezés a Római Szerződés aláírásának évfordulójára

"A mi Európánk” című vetélkedő döntőjét, valamint a Római Szerződés aláírásának évfordulójával kapcsolatos megemlékezést tartják ma Pákozdon és Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

„A mi Európánk" címmel hirdetett vetélkedőt határon túli és magyarországi középiskolások számára a Tarsoly Ifjúságért Egyesület. A döntőbe jutott csapatok ma küzdenek meg egymással: délelőtt Pákozdon, délután pedig Székesfehérváron.

A résztvevők délelőtt fát ültettek, valamint megemlékezést tartottak a Római Szerződés aláírásának hatvanadik évfordulója alkalmából a Pákozdi Katonai Emlékpark és Emlékhelyen: az Európai Unió himnuszának meghallgatása után a megjelenteket Görög István ezredes, a Katonai emlékpark vezetője köszöntötte. Őt követően Lőrinczné Bencze Edit, a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetője tartott beszédet. A faültetésben a versenyző diákok, valamint Herczog Edit, Sipos András, Görög István és Oláh László működtek közre. A pákozdi ünnepséget közös éneklés zárta.

11.00 órától Székesfehérváron, a Németh László Általános Iskolában folytatódik a vetélkedő, ahol a csapatok által készített, kiállított plakátokat is megtekinthetik az érdeklődők.

13.00 órától a Németh László Általános Iskolában tartanak megemlékezést a Római szerződés aláírásának hatvanadik évfordulójáról. Köszöntőt mond Herczog Edit korábbi Európai Parlamenti képviselő. Ezt követően Lövei Andrea, az Európai Parlament Budapesti irodája vezetőjének közreműködésével közösen felvágják a születésnapi tortát.

A verseny eredményhirdetése, a díjak kiosztása 15.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!