Kultúra

2016.08.07. 18:03

Viharos Fezen, őrült nagy bulikkal

Székesfehérvár - Ha nem lett volna a pénteki vihar és a miatta félig megtartott koncertek, akkor minden idők legjobb Fezenéről beszélhetnénk. De ha ettől eltekintünk, akkor egy örökre emlékezetes bulit tudhatunk magunk mögött.

Házi Péter

A péntek délután feltámadó és viharossá váló szélből már lehetett sejteni, hogy nem csak sörben fognak ázni a fezenezők. A reggae és az elektronikus zene keverékét játszó Milky Chance volt az első áldozata a viharnak, negyed kilenc tájban a rendezők úgy döntöttek, hogy abba kell hagyniuk a nagyszínpados fellépésüket. Clemens Rehbeinék végül egy pár perces akusztikus koncerttel fejezték be a show-t a színpad mellett, amit a rajongók óriási tapssal köszöntek meg.

A Rézangyal Petőfi színpadon szerdán este fellépett Ocho Macho igazi - ahogy ők mondják - huppogást produkált

A Blahalouisiana igazi bulizenét produkált szerda este a FEZEN kertben

A másik nagyszínpadnál éppen ekkor kezdett volna a holland Within Temptation metál zenekar, ám a nézőtérre senki sem léphetett, az ilyenkor kötelező biztonsági intézkedés miatt. Emiatt többen, akik csak a holland banda miatt érkeztek, csalódottan hazaindultak, ám egy óra késéssel, de végül felléphettek Sharon den Adelék, akik egy bődületesen jó műsort nyomtak annak ellenére, hogy 40 perc után véget is ért a koncertjük.

- A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a koncert kezdetén azt mutatták az előrejelzések, hogy éjfélig tud biztosan üzemelni a Fehérvár Színpad. Ezért 40-40 perc játékidővel indultak a műsorok, hogy a holland metál csapat, illetve az utánuk következő Tankcsapda fellépésére kíváncsiakat se érje csalódás. Éjfélre mégsem romlott el az idő, így a Tankcsapda tovább zenélhetett - adta meg a magyarázatot Fejér Tamás, a Fezen sajtósa.

Másoknál is voltak változások. Dub FX, azaz Benjamin Stanford kis csapatával együtt az egyik nagyszínpad helyett egy sátorban lépett fel. Az energikus fellépés után Benjamin és egyik muzsikus társa még kezet is fogott az első sorban álló rajongókkal.

 

 

Péterfy Bori and Love Band, Yngwie J. Malmsteen, Leander Kills és a Quimby közönsége. Ez a képek sorrendje fentről balról, de számos fotót választhattunk volna még, hogy érzékeltessük a fergeteges hangulatot. Sokak szerint minden idők legdögösebb FEZEN-jén vagyunk túl, még akkor is, ha a vihar kissé megtépázta a bulit

Szombatra sem lett ugyan szélcsend és banánérlelő meleg, de az elektronikus zenék kedvelői sorokban érkeztek a Faithless produkciójára, amely színes lézershow-jával, no meg persze zenei irányzatával is teljesen elütött a Fezen másik nagyszínpadának fellépőitől. De a szervezők célja éppen ez volt: behozni az elektronikus zene rajongóit. Nos, ez kiválóan sikerült. Láthatóan a Faithless produkcióján voltak a legtöbben, ám a szombati nap leginkább magával ragadó koncertjét az elf-fülekkel és a finn- svéd népmesék mondavilágával érkező Finntroll adta. Mathias Vreth Lillmans frontember láthatóan élvezte a koncertet, lehengerlő zúzása magával ragadta a közönséget is.

A Guano Apes fellépésére is sokan vártak, többségük azért, mert a kilencvenes évek végén elképesztőket buliztak a Lords of the Boards vagy az Open Your Eyes zenéjére. Az együttes aztán 2004-ben feloszlott, majd 2011-ben újra összeállt. Korrekt koncertet adtak Fehérváron, de fergeteges buliról ezúttal talán kevésbé lehetett beszélni, pedig Sandra Nasić láthatóan mindent megtett ennek érdekében.

Az Intim Torna Illegál viszont tényleg parádés koncertet hozott össze a sátorban, az Örökké és a búcsúzásként eljátszott Vágjál lyukat a kádba! számokra pedig még a leghátsó sorokban is megindult az ugrálás, Dorogi Péter előbb a lányokat, aztán a fiúkat énekeltette meg. Aztán meg mindenkit.

Hogy meglett-e a nézőcsúcs, az szinte már lényegtelen: jó buli volt ez, jövőre csak annyit kérünk, a vihart tessék elkergetni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!