Kultúra

2017.03.12. 19:18

Vivaldi másképpen, Zemlényi Eszter és a Simplicissimus estjén

A tehetséges fehérvári énekesnő, Zemlényi Eszter és a Simplicissimus Kamaraegyüttes (Németh Zsombor, Vizeli Máté – hegedű, Kabdebó Noémi – brácsa, Nagy Réka – cselló, Harmath Dénes – csembaló) ingyenes Vivaldi-estjére várták a közönséget vasárnap kora este a Csók István Képtárba.

Bokros Judit

Az érdeklődés olyannyira nagy volt, hogy az érdeklődők egy része csak a lépcső tetejénél állva tudott bekukucsálni a koncerthelyszínül szolgáló képtári térbe. Zemlényi Eszter csodálatosan csengő, tiszta énekhangját azonban ők is jól hallhatták, akárcsak a Simplicissimus szépen szóló muzsikáját.

Amint azt az énekesnőtől megtudtuk: a koncertre a barokk kor olasz zeneszerzőjének, a főleg a Négy évszakról ismert Antonio Vivaldinak kevésbé ismert műveivel készültek. A Négy évszakhoz azonban ezek annyiban hasonlítanak, hogy könnyedebb témákról – a csalogányról, a tenger, az éjszaka szépségeiről – szólnak. Eszter már többször lépett föl a fővárosi kamarazenekarral, amely főleg 17-18. századi műveket ad elő.

Az est szólistája Kéringer Dávid volt, aki lenyűgöző furulyaversenyeket adott elő. Zemlényi Eszter pedig a szopránhangra írt kantátákkal kápráztatta el a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!