Kultúra

2008.05.16. 02:28

Víztükör, játék a virágóránál

<strong>Székesfehérvár</strong> - Hol kapjon helyet az Országzászló téri park átalakításával a fehérvári látványosság, a virágóra? - erről is szó esett a kulturális bizottság tegnapi ülésén.

Gábor Gina

A bizottság nemrég pályázatot írt ki olyan képzőművészeti alkotások beszerzésére, amely a megszépülő Hiemer- Font-Caraffa épületet díszíti majd. A pályázaton fehérvári vagy a városhoz kötődő alkotók vehettek részt: 16 terv érkezett a határidőre a városi képtárba. A Képző- és Iparművészeti Lektorátus a tervek töbségét jó színvonalúnak, a műemléképület belső kialakításához méltónak találta. A bizottság elfogadta a lektorátus javaslatát arról, hogy kiktől rendeljenek a tervek alapján műveket, illetve kiktől vásároljanak kész munkákat.

A bizottság támogatta azt a javaslatot is, amely módosítaná A Szabadművelődés Háza alapító okiratát. Ez azt jelenti, hogy a ház a jövőben is kulturális intézmény marad, de emellett feladata lesz a civil szervezetek életének, tevékenységének támogatása, az ezzel kapcsolatos adminisztrációs, koordinációs feladatok ellátása. Az, hogy ez mekkora feladatot jelent később, ma még nem lehet pontosan tudni: most készül az ezzel kapcsolatos jelentés. A Szabadművelődés Házában ma is 15 civil szervezet működik, és korlátozott mértékben helyet tudna adni további szerveze-teknek is. A módosítás arra is kitér, hogy a jövőben a Barátság klubmozit is A Szabadművelődés Háza működtetné. A ház jelenlegi igazgatójának megbízatása július 31-én lejár. A bizottság elfogadta poszt betöltésére kiírt pályázat szövegét is, azzal, hogy - miután a közgyűlés módosítja az alapító okiratot - a felhívás sürgősen jelenjen meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!