Kultúra

2017.03.22. 19:49

Pénteken döntenek a Vörösmarty Színház igazgatói posztjáról

Székesfehérvár - A közgyűlés március 24-ei ülésén dönt a Vörösmarty Színház igazgatói pályázatának elbírálásáról, a poszt betöltéséről.

Szabó Zoltán

Mint arról röviden már beszámoltunk, a szakmai bizottság keddi ülésén egyhangúlag elfogadta az egyetlen jelölt, Szikora János pályázatát. A közgyűlési előterjesztésben olvasható, hogy a szakmai grémium tagjai voltak: miniszteri delegáltként Laklóth Aladár, a Színházművészeti Bizottság részéről Kovácsné Dely Katalin, Lőkös Ildikó, Oberfrank Pál, Szomor György, a színház közalkalmazotti tanácsát Juhász Illés, a szakszervezetet Tűzkő Sándor képviselte, a közgyűlés pedig Brájer Éva alpolgármestert és Földi Zoltán elnököt bízta meg a bizottsági munkában való részvétellel.

A művészekből és a színházhoz értő tagokból álló grémium arra tett javaslatot, hogy a fehérvári közgyűlés a jelenlegi igazgatót bízza meg a következő időszakra is a színház vezetésével. A székesfehérvári önkormányzat Humán Közszolgálati Szakbizottsága mai ülésén tárgyal Szikora pályázatáról, és teszi meg javaslatát a közgyűlésnek.

A képviselő-testület március 24-én, pénteken dönt az állás betöltéséről, arról, hogy Szikora Jánost megbízza-e a vezetői teendők ellátásával. Ha igen, akkor ismét ő lesz a következő öt évre, 2017. augusztus 1-től 2022. július 31-ig a Vörösmarty Színház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!