Lajoskomárom

2014.08.31. 11:59

Lajoskomárom: Halkavalkád a Mezőföldön

Lajoskomárom - A tájegységeken átívelő gasztronómiai kalandozás, a Halkavalkád a Mezőföldi Halnappal a fináléjához érkezett.

V. Varga József

A rétimajori és a velencei-tavi helyszínek után a Győzelem Horgászegyesület és a Mezőföld Helyi Közösség Egyesület a Kutas-tavakhoz invitálta szombaton a nagyérdeműt.

Itt a helyem! - szögezte le a krónikásnak a horgászegyesület doyenje, a 95 esztendős mezőkomáromi illetőségű idősebb Pető János.

Méretes üstökben rotyogott a halászlé: a lajosi különítmény, Marika, Julika és János törpeharcsa alapra tette a pontyszeleteket, az Aranyponty gárdája Sziklási János vezérletével sült kárászt kínált az ínyenceknek, a fehérvári Major László, alias Dedy a Novics-féle halászlére esküdött most is.

A horgászok négy kategóriában mérkőztek meg a halnapon

Szabó Zoltán és Berkes Edit a kárászokat készítette elő sütésre

A forgatagban a négy kategóriában kiírt horgászverseny és a halételek főzőversenye vitte a prímet. Kóstolták már a túrós csuszával tálalt harcsapaprikást?

Az ebéd után szieszta helyett Dörögdi Gábor, a horgászegyesület elnöke és Tóth Balázs, a Mezőföld egyesület munkaszervezetének vezetője vitte a prímet: a fórumon szó esett halászatról és egészséges táplálkozásról, illetve napjaink horgászturizmusáról.

A sokaságot helyi termék bemutató és vásár várta, s kinyitott a projektötlet-sátor. A kislángi gazdálkodó házaspár, Ányos István és Sekk Barbara ízes sajtjait és illatos szappanait mutatta be. Falatoztak már házi szilvapálinkás sajtot?

Este Dankó Szilvia és Polgár Peti énekelt, Szega & Frédó mulattatott, majd kezdetét vette a horgászbál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!