Lepsény

2010.08.03. 10:50

Kászoni néptáncosok sikere Lepsényben

Az erdélyi Kászon fiataljai viszonozták július utolsó napjaiban a lepsényiek júniusi vendégszereplését. Akkor a lepsényi citerások és a nyugdíjasklub asszonykórusa óriási sikert aratott. Nos, a viszont fellépés szintén felejthetetlen élménnyel halmozta el a jelenlévőket.

Borsos György

Kászonaltíz, Kászonfeltíz, Impér, Jakabfalva és Újfalu néptáncosai látogattak el Erdélyből Lepsénybe, hogy újra bemutassák nagy sikerű táncaikat. Két néptáncegyüttessel érkeztek: a fiatalok a Zergeboglárban, a nagyobbak a Bóbiska Néptáncegyüttesben ropták a táncot. A bemutatott táncokat egy csíkszeredai zenekar kísérte élőben.

A több mint egyórás műsorban Nyárád- menti, somogyi, mezőségi, szatmári és kalotaszegi táncokat láthattunk. Burista Melinda egy szép dalt énekelt, míg a zenekar Küküllő- menti dallamokat elevenített fel. A Bóbiska együttes ezen felül a Szeress egyet táncot is eljátszották, mely egy érdekes, szenvedélyes szerelmet jelenített meg.

A fiatalok lendületes műsorukat, hangos, jól érthető, ízes kászoni nyelven adták elő, mely mindenfajta hangosítás nélkül tökéletesen betöltötte a termet és elvarázsolta a jelenlévő publikumot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!