Lepsény

2017.01.19. 14:49

Kulcsszó: segíteni!

Lepsény - A karitász tevékenység alapeleme, hogy segítséget nyújtsunk önzetlenül, szeretettel az arra rászorulóknak.

V. Varga József

S mindezt addig kell megtenni, amíg lehet, és annyiszor, amennyiszer lehet - hangsúlyozta Németh Györgyi, az Assisi Szent Ferenc római katolikus karitász csoport vezetője, világi lelkipásztori munkatárs.

A múlt évben két alkalommal tartottak élelmiszergyűjtést, a tartós élelmiszerekből összeállított összesen tizenöt csomagot lepsényi és mezőszentgyörgyi családoknak juttatták el. A székesfehérvári Alba Caritas jóvoltából öt család kapott jó minőségi vetőmagot, családonként huszonegy csomaggal. Két alkalommal almaosztást is tartottak: az összesen 3500 kilogramm almából százötvenhárom család részesülhetett. Nyolc, gyermekes családnak tudtak baba-rizspelyhet adni, összesen negyven dobozzal. A ruha-, a cipő és a játékgyűjtés folyamatos Lepsényben és Szentgyörgyön is, legutóbb a múlt év végén több mint 5500 kilogramm ruhanemű talált gazdára az önzetlen segítők jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!