Lepsény

2017.03.26. 12:22

Lepsényi borverseny – A jókedv sose múljon el!

A borbírálók a szín, tisztaság, illat, íz, zamat és összbenyomás alapján értékelték szombaton a bormintákat. A 25. lepsényi borversenyen húsz arany minősítés és három "nagyarany” született.

V. Varga József

A tavalyi cudar év ellenére meglehetősen szép borokról számolhatott be összefoglalójában Győrfi Károly, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke, a Kelet-balatoni Borrend alapító elnöke, nagymestere, okleveles borbíráló, a zsűri elnöke.

Győrfi Károly (j), Baranyai István, a borbaráti klub titkára és Horváth Kata, az egyik győztes
Fotó: V. Varga József

A Lepsény–Mezőszentgyörgy Borbaráti Klub huszonötödik borversenyén az gazdák 108 bormintát neveztek a jeles alkalomra. Az úgynevezett „nagyaranyérmet" az Aligai Horváth Pincészet (Horváth Kata) cabernet sauvignon vörösbora, valamint a lepsényi Zsuppán István olaszrizling fehérbora és vegyes vörösbora érdemelte ki (az idén a borbaráti klub elnökének jutott a Lepsény legjobb bora cím, mindkét kategóriában). Aranyérmes oklevelet 20 nedű, ezüstöt 47, bronzot 22 és dicséretet 16 kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!