Lepsény

2014.04.17. 13:50

Nemes nedűk napja Lepsényben

A Lepsény – Mezőszentgyörgy Borbaráti Klub számos illusztris vendéget köszöntött a szőlősgazdák napján, a hagyományos lepsényi borversenyen.

V. Varga József

Králl István, az adonyi Duna-menti Szent Orbán Borrend nagymestere, Vorák József, a tassi Darányi Ignác Borlovagrend nagymestere, Hegedüs János, a dunaföldvári Szent Rókus Borlovagrend alkancellárja, Győrfi Károly, a Kelet-balatoni Borrend nagymestere és Horváth Kata lepsényi születésű borász következetes ítésznek bizonyult. Az adonyi nagymester a borbaráti klub elnökével, Zsuppán Istvánnal diskurálva dicsérte a Tikacs-hegyi borokat. Rendben vannak a tavalyi borok, a savak és a fokok is – szögezte le.

A gazdák 144 bormintát neveztek, főleg Lepsényből és Mezőszentgyörgyről, de Balatonaligáról, Balatonkeneséről, Enyingről, Lajoskomáromból, Mátyásdombról, Sárbogárdról és Soponyáról is érkeztek nedűk. Az úgynevezett „nagyaranyérmet” – a Lepsény legjobb bora címet – Zsuppán István olaszrizling fehérbora és Domozi Mihály cabernet sauvignon vörösbora érdemelte ki. A nem helybéli gazdák közül a négy legmagasabb pontszámot Tóth Tibor vegyes fehérbora, Mihalovics Miklós királyleánykája, Hegedüs János blauburger vörösbora és Wanderer Géza cabernet sauvignon bora kapta. Aranyérmes oklevelet 38 nedű, ezüstöt 55, bronzot 30 és dicséretet 19 kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!