Lóerő

2015.02.26. 13:22

Autóban is eltérő szokások

A magyar nők nyáron vásárolnak autót és a divatosabb modelleket preferálják.

Szabó Zoltán

A férfiak inkább télen vesznek autót, és főleg a nagyobb, tágasabb járműveket választják. Az egyik legnagyobb hazai használtautó forgalmazó a vásárlási, eladási tapasztalatok alapján állapította meg ezt. A részletes értékesítési adatok azt mutatják, hogy a nők elsősorban a ferdehátú kisautókat kedvelik, míg a férfiak inkább a négyajtós autókat, a kombikat és az egyterűeket (MPV) részesítik előnyben.

A nők a legtöbb autót júliusban és augusztusban vásárolják, illetve a divatosabb típusokat kedvelik, míg a férfiak leginkább októberben vásárolnak autót. A statisztikák szerint a nők sokkal jobban kedvelik az alacsonyabb fenntartási költségű és a könnyebb benzinüzemű autókat, mint a dízelüzeműeket: míg a hölgyek 72,35%-a választ benzines autót, addig ez az arány férfiak esetében 65,17%. Ugyanakkor a férfiak 34,77%-a dízelüzemű gépjárművet vásárol, míg a nőknek csupán 27,65%-a vesz ilyen autót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!