Lóerő

2016.08.18. 14:55

Azok a csodálatos masinák: Motoros randevú derűs családi délutánnal a Búcsú téren

Sárszentágota - Az ágotai motoros találkozót második alkalommal rendezték meg vasárnap a Búcsú téren. A motoros szépségverseny után ügyességi próba következett, majd a felvonuláson a falut járták végig. Az eredményhirdetést vacsora követte.

V. Varga József

Húsz évig a pajtában állt, négy éve fogott hozzá a teljes reparálásához - mutatja a helybéli Kéri István remek, 1967-es évjáratú Pannónia T5-ösét. Igazi békebeli.

Érkeznek sorban azok a csodálatos masinák, a hangszóróból Edda-, Republic-, Beatrice-, P. Mobil-slágerek szólnak. A férfiemberek a vasakat szemlélik, a feleségek diskurálnak, az aprónép színes, műanyag kismotorokon kalézol le-föl.

Kétkerekű erődök, a Kawasaki ZL 600-as (b) és a Yamaha Virago chopper. Mögöttük a két tulaj, Csötönyi László (b) és Hajdu József (a bajuszos).

Paudics Mihály fő szervező átalakított foteles kék Simsonját sokan vizsgálgatják, a zsűri már a felhozatalt vizslatja, Sebestyén Zoltán polgármester narancssárga polgárőr mellényt ölt, úgy mondja, ő zárja majd a felvonulást. Az üstben húsos lecsó rotyog vacsorára, az éhesebbje addig disznósajtos, májas hurkás szendvicseket majszol. A pilóták próbakörökre indulnak, az ötéves Ádám kis zöld darázsával zümmög árkon-bokron át.

Az abai Molnár László az ő Honda 50-esével.

Cecéről, a két régi motoros, Csötönyi László és Hajdu József kétkerekű erődjeit többször is körbejárják a hozzáértők. Laci a Kawasaki ZL 600 Eliminatorról, Jóska a Yamaha Virago chopperről beszél sok-sok szeretettel és nem kevés büszkeséggel. Visszafiatalodnak a motoron, mondják egyöntetűen.

Kéri Virág az 1967-es évjáratú Pannónia T5-össel.

A jövő ágotai motorosai: Nikol (b), Kevin, Zalán és Denis Fotó: V. Varga József

Eredményhirdetéskor a képzeletbeli dobogóra összesen hatan léphetnek fel. A motor szépségversenyben a sárbogárdi Kovács József Suzuki GSX 1300R-je (a világ egyik leggyorsabb szériagyártású motortípusa) viszi el a pálmát, megelőzve az oroszlányi Gál Péter Pannónia T5-ösét és az ifjú ágotai Apolczer Ádám DS67 Nitróját (Pit Bike). Az ügyességi viadalt a bogárdi Harangozó József nyeri (Suzuki GSR 400SM), második az abai Szűcs Szabolcs (Yamaha DT 125), harmadik a szintén sárbogárdi Szilveszter János (ugyancsak Suzuki GSR 400SM).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!