Lóerő

2014.07.24. 10:20

Beleszeretett az Impalába

Agárd - A Cadillac mellett egy Chevrolet Impala pózolt. Mindkettő OT-s (regisztrált olditemeres) rendszámmal. A méretes autók mellett rendkívül vidám társasággal találkoztunk.

Szabó Zoltán

Az amerikai autós találkozón futottunk bele a jókedvű csapatba. Egyikük, Kovács Tamás érkezett a Cadillac-kel. Neki korábban amerikai rendőrautója is volt, amelyre azt festette: Omar Sheriff. Az Impala tulajdonosa viszont egy fiatal veszprémi hölgy, Szollár Irén. Az úgynevezett gyengébb nem körében viszonylag ritkább az ilyesfajta megszállottság, ő azonban már régóta álmodozott nagy nagy amerikai V8-asról.

- Gyerekkoromból ered a szenvedély. Nem mintha fiús környezetben nőttem volna fel, viszont apukám nagyon jó műszaki érzékkel rendelkezik, már kiskoromban ott lógtam a műhelyében, hozzászoktam a bütyköléshez, szereléshez, hegesztéshez. - magyarázza. - A filmekben mindig tetszettek a nagy amerikai kocsik, ahogy tulajdonosai suhannak bennük az úton. Aztán találkoztam egy férfival, a barátommal, aki meggyőzött, hogy igenis vállalhatók az amerikai autók, akár napi szinten lehet közlekedni velük. Viszonylag könnyen hozzá lehet jutni az alkatrészekhez is.

Az Impalát Magyarországon vette, három éve, előző tulajdonosa hozta be az országba. Irén a Scarface (Sebhelyesarcú) című filmben látta az 1968-as Impalát, a film szereplője, Toni Montana vezette, igaz, az kabrió volt. Nagyon megtetszett neki a kocsi formája, főleg a hátsó rész kialakítása. Van még mit javítgatni az autón, így aztán minden évben felújít rajta valamit. A motoralkatrészek nem drágák magyarországon sem, viszont a díszítőelemek, kiegészítők igencsak húzósak. Azt a jó minőségű műbőrt például már nem lehet kapni, amivel a az üléseket bevonták. Nincs különösebb baja, nem sérült vagy szakadt, viszont a naptól égésfoltos, márpedig az OT-előírások rendkívül szigorúak. Szollár Irén egyébként stílusosan egy autóipari cégnél dolgozik, logisztikai területen.

- Munkába azért nem ezzel járok, de heti rendszerességgel előveszem az Impalát, bevásárolni is ezzel járok, és gyakoriak a hasonló találkozók is. Nagyon könnyű vezetni, puha, könnyű a szervója, egy ujjal lehet tekerni a kormányt. Az 5050 köbcentis motor hangja, ereje pedig imponáló.

Éppen a hangja miatt döntött úgy, hogy a sornégyes, 2-es szériás Mustangja (mert az is van neki) mellé kell neki egy V8-as is. S hogy mennyit fogyaszt az Impala? Durván 18-20 litert. Na és? Valamit valamiért!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!