Lóerő

2014.09.23. 19:05

Benzin nélküli sikerek

Jól szerepelt a fehérvári fejlesztésű ELMA02 elektromos autó a hétvégi MVM Energia Futamon.

Klecska Ernő

A 4. helyről startoló ELMA02 a Monte Carlo rendszerű (kör-körös kanyarokkal és akadályokkal nehezített zárt verseny pályán 15 percig futó autók versenyeznek időmérő eredményük sorrendjében elrajtolva) versenyen megelőzte a harmadik és második helyen rajtoló autókat és másodikként ért célba. Az első hely is a mi technológiánkkal épített autó; a donor egy Daihatsu, mely ELMA02-hez képest 300 kilogrammal könnyebb tájékoztatott Bednár András, a projekt vezetője.

A jármű egyébként már nevezéskor győzött, mivel 2009. november 22-e óta éppen a verseny napjáig kiválóan teljesített 100 ezer kilométer tesztüzemet köztük az e-miglia versenyeket 2010-ben és 2011-ben és a Londoni Olimpiára való utat! A fejlesztőknek készen van a városi elektromos autó, az ELMA-CITY, annak nagyobb testvére az ELMA-CARRY tervezése és a többfunkciós (például normál 220 és gyors 380 voltos töltés egyidejűleg akár 10 járművel, napelem töltés, térfigyelő kamera, segélyhívó, beszélő, érintő képernyős, éremre, papírpénzre, bank, és céges kártyával is működő ) elektromos töltőállomásunk prototípusa is mondta.

20-án egyébként hét kategóriában, több mint 60 szénhidrogén-meghajtást nélkülöző, környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon Budapest belvárosában, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!