Lóerő

2011.08.05. 17:48

Elektromosok rali versenye

Székesfehérvár - Augusztus 1-5-e között idén másodszor rendezik meg a kizárólag elektromos üzemű, villanymotorral hajtott autók részére kiírt e-migla 2011. rali versenyt.

Miskei Anita

Épp úgy, mint tavaly, idén is Magyarországról és Közép-Kelet-Európából egyedül a székesfehérvári csapat által épített ELMA 02 prototípus indult az e-miglián. A versenysorozat, mely az idei évben érintette Németországot, Ausztriát, Olaszországot és Svájcot is, egyedülálló a  világon.
A magyar fejlesztésű elektromos autó a tavalyi esztendőben is szép eredménnyel zárta a megmérettetést, idén azonban - anyagi okok miatt - csupán nem hivatalos versenyzőként indul a futamon. Bednár Andrástól megtudtuk, a borsos nevezési díjat a csapatnak nem kell megfizetnie. Sőt, a székesfehérvári fejlesztésű elektromos járgányt a szervezők a megmérettetés résztvevői közé várták. 
 Bednár András elmondta, az ELMA autó és a fejlesztői csoport bizonyítani szeretné, hogy Kelet-Európában is, valamint Magyarországon is van megbízható, biztonságos, környezetvédő és olcsó közúti közlekedésre alkalmas magyar fejlesztésű elektromos autó. Az autógyártók piacra dobott modelljei mellett.
- A nemzetközi utcai rali igazán népszerű az elektromos járműveket fejlesztők körében. Két-, három- és négykerekű járgányokkal is megteszik a távot, mely az idén Németországból rajtolt el, s a végső cél Svájc - tudtuk meg. Az idén közel húsz verdával mérik össze tudásukat, s autóik képességeit a versenyzők. Ráadásul a verseny már nem csak erőpróba, mérkőzés, de egyben csapatépítés is. Olyan fejlesztők szárnypróbálgatása, akik a környezettudatos autózás mellett álltak ki. S ezt nem csak a városi autózás gyakorolható formájaként, de a hosszútávú utazás lehetséges változataként számon tartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!