Lóerő

2015.10.08. 13:40

Idén is nyert a tavalyi bajnok

Megvan az 5 tengelyen biztos kézzel országos kamionos verseny 2015-ös nyertese! Szalai Gábor, a tavalyi év első helyezettje idén is bebizonyította rátermettségét, ügyességét.

Szabó Zoltán

Igazi nyárutó hangulatban telt szombaton, a Zsámbékon megtartott 5 tengelyen biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetés, amelyet a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezett. A drivingcamp Hungary területén rendezett országos döntőn a 236 regisztrált versenyző közül az a 10 kamionsofőr állt a rajthoz, akik az online előselejtezők, és a négy elődöntő során a legjobb eredményt elérve bizonyították elméleti felkészültségüket és vezetési tudásukat, ügyességüket.

A versenyzőknek izgalmas feladatokkal kellett szembesülniük
Fotó: positive

Az első helyezett megvédte tavalyi címét, Szalai Gábor 2015-ben is az utak királya lett, ő vihette haza a fődíjat és az azzal együtt járó, 1 évre szóló Best Truck Driver Hungary címet, valamint a hobbi rendszámtáblát.

A döntőben 11 ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladatot kellett végrehajtani a zsámbéki tanpályán. A versenyzőknek olyan izgalmas kihívásokkal kellett szembesülniük, mint például egy szimulált egy jeges úton történő megcsúszás, kifarolás A baleseti helyszín feladatban tesztelték a versenyzők elsősegély-nyújtási tudását, és külön érdekesség volt a rakományellenőrző feladat, amelynek során a kamionosoknak egy összeállított rakományt kellett átvizsgálniuk, és megkeresni minden olyan előre elrejtett rögzítési hibát, amelyek valós élethelyzetben veszélyeztethetik a jármű, vagy a rakomány biztonságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!