Lóerő

2016.04.07. 14:15

Negyedik szezonját kezdi a hétvégén a drift bajnokságban Zángó Drift Team

Tököl - Szombaton, és vasárnap a drift bajnokság első fordulóját rendezik a tököli reptéren a Sebesség Fesztiválon.

Káldor András

Visszavonhatatlanul itt a tavasz! Azon túl, hogy a napsütéses órák száma folyamatosan növekszik, jelzi ezt az is, hogy a hétvégén beindul a drift-idény, a már évről-évre jól megszokott Sebesség Fesztivállal. A kétnapos találkozónak most is a tököli repülőtér ad otthont, méghozzá rengeteg betétprogrammal színesítve, de természetesen a fő attrakciót a driftesek versenye jelenti. Nem kis izgalommal készül a megmérettetésre a Székesfehérvárt képviselő Zángó Drift Team is, méghozzá több meglepetéssel és újítással. Természetesen a csapatfőnök, és nem utolsó sorban a tavalyi PRO kategória magyar bajnoki címét bezsebelő idősebb Zángó Zoltán már nagyon várja a szezonkezdetet, annak ellenére, hogy akárcsak az előző években, most is szinte az utolsó pillanatokban készült el az autójuk.

Idősebb Zángó Zoltán tavaly első fehérváriként szerzett bajnoki címet a drift bajnokságban

- Nagyon sokat dolgoztunk vele, de végül szponzor híján a motor teljesítménye maradt a tavalyi szinten, cirka 460-480 lóerőt tud az autó. Ez egy új építésű járgány, amely a tavalyi záró versenyünkre - miután az előző gép ripityára tört - pótautóként lépett elő. Egész télen építettük, már túl vagyunk vele két teszten, amelyek eredményesek voltak, mert még időben sok hiba előjött, és ezeket próbáltuk orvosolni. Tulajdonképpen jól működik, bár olyan nem lesz soha, mint a régi, mert az idei évtől tiltja a szabályzat a motoreltolást, és ebből adódóan a súlyelosztásunk nem annyira jó. Igaz, ezzel minden versenyző így van - tájékoztatott a csapat tulajdonosa.

Komoly lépéseket tettek a szervezők biztonság tekintetében, hiszen ebben az évben bevezették a központi tűzoltó berendezést, valamint kötelezik a versenyzőket a tűzálló, homológ ruha viselésére. Természetesen idősebb Zángó bajnoki címvédésre, míg ifjabb Zángó Zoltán kategória-ugrásra, azaz a SEMI-PRO kategória megnyerésére készül. - Idén elsősorban arra törekszünk, hogy az ő idénye sikerüljön igazán jól, de én is megpróbálom ismét az első helyet megszerezni - bizakodott idősebb Zángó.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!