Így készíthet házi jégoldót könnyen

2017. január 06., 10:00 forrás: Dunaújvárosi Hírlap
komment
DH-információ - Futótűzként terjedt el a hetekben az interneten egy amerikai időjós videója, amelyben házilag készített, pazarul működő jégoldót, mindössze víz és alkohol felhasználásával.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az autósok kilencvenkilenc százaléka biztos ismeri a helyzetet, amikor a téli hidegben, a reggeli munkába indulás előtt még sietve a szélvédőkre fagyott jeget és havat kell letakarítani - rosszabb esetben mindezt jégkaparó és kesztyű nélkül.

Erre talált ki egy remek megoldást egy amerikai időjós, bizonyos Ken Weathers. A képlet roppant egyszerű, csupán egy házi permetező kell hozzá, amibe egyharmad részben vizet, kétharmad részben pedig izopropil alkoholt vagy tiszta alkoholt töltünk, utóbbit bármelyik gyógyszertárban beszerezhetjük.

Van egy másik „recept” is, amely szerint 0,3 dl tiszta szeszt, 4 liter meleg vizet és 6 csepp környezetbarát mosószert kell felhasználnunk. Ezeket összekeverve máris megkapjuk a házi jégoldónkat, amelynek felspriccelésével másodpercek alatt megszabadulhatunk a szélvédőkre fagyott jégtől.

Az időjós még egy videóban is bemutatta az ötlet sikerességét, közzé is tette, amellyel alighanem azóta elindult a világhírnév felé vezető úton.

 

2017. január 06., 10:00 forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...