Lóerő

2015.08.27. 10:25

Motoros randevú Sárszentágotán

Sárszentágota - Első alkalommal rendeztek motoros találkozót a napokban a településen, a Búcsú téren, a tapasztalatgyűjtés szándékán túl egy derűs családi délutánnal is megspékelve.

V. Varga József

Paudics Mihály főszervező az átalakított foteles Simsonját mutatja; zrikálják is a népek: Ebből ülve levezetheted a parádét... A Takács Béla vezette zsűri, a legszebbeket kutatva, már a felhozatalt mustrálja. Sebestyén Zoltán polgármester hol a szlalompályán segédkezik, hol mikrofonnal a kezében műsort közöl.

Nincs egyesületük, klubjuk, de a motorokat nagyon szeretik. Ennyi elég is, hogy az attrakció összehozza az embereket - vélekedik mappával és tollal a kezében Arany Réka. Esetünkben harmincegy kétkerekűt regisztrált a motoros randevún.

Érkeznek sorban azok a csodálatos masinák, hazulról és a környékről ugyancsak. A hangszóróból a Pokolgép, a Republic, a P. Mobil nyomatja a kemény rockot, amott már gumit füstöltetnek körbe-körbe, és szól a kipufogó koncert is. A férfiemberek a vasakat szemlélik, a feleségek trécselnek, a sátornál kolbászos lecsó rotyog az üstben. A pilóták próbakörökre indulnak, általában utasokat is visznek magukkal, bájos lányok pattannak nyeregbe mögöttük.

Sokan rácsodálkoztak a sárszentágotai Paudics Mihály átalakított, kényelmes Simsonjára Fotó: V. Varga József

Oldalt az aprócska Manóka igazi motoros ruhában szaladgál, anyukája terelgeti. A mosolygós fruska pink színű műanyag motoron feszít, hasonló színű pólóban és bukósisakkal a fején.

Harminchárom éves, gyári - magyarázza a kíváncsiskodóknak ETZ 250 de lux motorjáról a sárszentágotai Trencsányi József. Mádi Lajos és Varga Szabrina a Suzuki Marauderrel Dunaújvárosból jött a találkozóra; a sárbogárdi Mészáros József Honda Shadows 750-esét teszi közszemlére; a kálozi szelíd motorosok nagyszerű járgányokat hoztak. Krosszmotorok és országúti cirkálók, sebességváltó áttételek, hosszabb hátsó rugóút, 2-5 fokozatban állítható teleszkópok a hozzáértők fél szavakból is értik egymást.

A motoros felvonulás - rendőri felvezetéssel - laza tempóban járja végig a falu utcáit; a kapubejáróknál, a sarkokon kíváncsian figyelnek, integetnek az ágotaiak.

Szólnak a dudák, a kürtök, lobognak a zászlók.

Eredményhirdetéskor a motoros találkozó képzeletbeli dobogójára összesen kilencen léphettek fel. A motor szépségverseny nagymotor kategóriájában az abai Nagy Tamás impozáns Honda CBR 600-asa vitte el a pálmát, a kismotorok között pedig a szintén abai Molnár László Honda 50-ese győzött. Az ügyességi viadalt a sárkeresztúri Fűrész János nyerte Simson S51-esével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!