Lóerő

2016.09.22. 19:05

Szépséges veteránok versengenek

Szeptember 24-én több mint 80 veteránautó és különleges youngtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle felé.

Szabó Zoltán

Felbukkan a híres General Lee a Hazárd megye lordjaiból, de láthatják az érdeklődől a gyártása idején a világ leggyorsabb autóját, a sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL-t és a világon először elsőkerékhajtással gyártott autót, a Citroën Traction Avant-ot. Immár ötödik alkalommal találkoznak ugyanis Székesfehérváron a Total Chrono Classic futam résztvevői. Már reggel 7.30 órától érkeznek az ország minden szegletéből a makulátlan állapotban lévő oldtimerek az Alba Plaza mellé. A rajt pedig 9.15 órától az Országalma mellett felállított rajtkapu alatt zajlik majd.

A sirályszárnyúnak is becézett Mercedes-Benz 300 SL-t (1954) 2000-ben autós szakemberek az évszázad sportkocsijává választották Fotó: Chronomoto

A Total Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama. A 300 km hosszú, változatos útvonalon néhány ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett. A túra során zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt
előírt időpontokat, átlagidőket és sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő párosnak pedig - vezetőnek és navigátornak - tökéletes összhangban kell együttműködniük, hiszen az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőket századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük.

Az idén megújult útvonal vár a résztvevőkre. A fehérvári start után fél tíz körül érnek az első autók Abára, a Rákóczi utcába, majd 10 órakor Sárbogárdra, az Ifjúság utcába. Utána Tolna megye útjait érintve kanyarodnak az autók a somogyi dombok felé, és Kaposvár főterére érkeznek, és a megyeszékhely környékén is kalandoznak egy kicsit. A befutó Balatonlellén, a rendezvénytéren lesz, az előzetesen kiadott menetrend szerint 16.45 órakor.

Érdekesség, hogy a túrán részt vesz ifj. Tóth János raliversenyző - ő hétszeres abszolút bajnokként ezúttal a veteránautósok között is kipróbálja magát, és Peugeot 208-as versenyautóját erre a hétvégére egy 1965-ös Peugeot 404-esre cseréli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!