Télen is legyen tiszta az autónk!

2017. február 03., 07:35 szerző: Kerkai Attila
komment
Lassacskán enyhébb arcát mutatja a tél. Az autójukra valamit adó tulajdonosok számára jobb hírünk nem is lehetne: végre le lehet gond nélkül csutakolni a verdákat. Hogy miért fontos ez? Ezt foglaljuk össze cikkünkben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Télen kétféle gépkocsi-tulajdonos létezik. Az egyik a körmét rágva várja az enyhe időt, hogy mihamarabb le tudja mosni a megszáradt sólétől beszennyeződött autóját, hogy az ne kezdje ki a karosszéria fényezését és az alvázat. A másik tábort azok alkotják, akik úgy gondolják, hogy ilyenkor teljesen felesleges a mosással bajlódni, hiszen a forgalomba visszakerülve csakhamar nem lesz látszata, ráadásul fagypont közeli hőmérsékleten nem lehet teljesen megszárítani.

Igazságot teszünk: jobb félni, mint kifogásokat keresni. Ugyanis az autómosás lényege nem az esztétikum, hanem a korrodáló hatás minimálisra csökkentése. Egy alapos tisztítás nem csupán az alváznak és a motornak jelent megkönnyebbülést, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is nagy szerepe van. Ugyanis a szélvédőre száradt koszréteg korlátozhatja az utastérből való kilátást. Nem ajánlott csak a téli szélvédőmosóval és az ablaktörlővel „lelapátolni” a szennyeződést, mivel egyrészt az ablaktörlő gumik hamar elhasználódhatnak, másodsorban pedig a szélvédő karcolódását is kockáztatjuk vele. A fényszórók búráját se hagyjuk ki a csutakolásból, hiszen az izzók fényereje erősen csökkenhet a kosz hatására.

Mosás után ajánlatos egy gépi szárítás, és érdemes egy törlőkendővel cseppmentessé tenni a karosszériát. Így elkerülhetjük az ajtók és a zárak befagyását.

 

 

Kerkai Attila

2017. február 03., 07:35 szerző: Kerkai Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...