Lóerő

2017.08.03. 15:55

Traktorok és drifterek hétvégéje

FMH-INFORMÁCIÓ A nyár utolsó hétvégéjén bárki kipróbálhatja az ország legrégebbi és legmodernebb mezőgazdasági gépeit, az igazán bátrak pedig a driftelő autók anyósülésére is bekéredzkedhetnek egy körre.

FMH-információ

Augusztus 26-27-én rendezik a Hódmezőrület 2.0-t, az ország egyetlen veterán traktoros, old timer, drift autós és modern erőgépes találkozóját. A kétnapos gépkiállítás és driftnap a hazai autós és gépész rendezvények egyedülálló kombinációjával hívja fel a figyelmet a mezőgazdaság izgalmas oldalára, és célja, hogy a mezőgépész-utánpótlást biztosítsa.

Féltonnás szalmabálákból épült arénából figyelhetik a nézők a hazai autós és gépes szubkultúrák legkülönbözőbb ágai által szervezett driftnapot Hódmezővásárhelyen. A Hódmezőrületen idén már a sportautókhoz és modern erőgépekhez veterán traktorok és oldtimerek is csatlakoznak.

A hétvége leghangosabb sztárjai idén is a drifterek: a csúszás, sodródás szakértő sofőrjei, akik ezt a látványos sportot elképesztő technikai tudással és nagy adag adrenalinnal ötvözik. A bemutató viszont nem csupán számukra élmény, amíg ők a mezőgazdasági gépekkel tarkított pályán csúsztatják többszáz lóerős autóikat, addig a legbátrabb nézők az anyósülésben tarthatnak velük.

A találkozóra idén is sok érdeklődőt várnak Fotó: positive

Umenhoffer Péter, a Hódmezőrület szervezője és ötletgazdája elmondta, hogy a mezőgépész-utánpótlás toborzása mellett az esemény nem titkolt célja, hogy a vidéki kiállítások palettáját bővítsék, és az ország minden szegletéből bevonzzák a különleges autók, veterán és modern erőgépek és a driftelés szerelmeseit. Bár tavaly a találkozó elsősorban a sportautókra fókuszált, a különleges kínálat nagy népszerűségnek örvendett: idén a kétnaposra bővített, ingyenes rendezvényre közel 20 ezer látogatót és többszáz kiállítót várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!