Martonvásár

2016.08.28. 18:24

A magyar népdal napja - az egész ország a városra figyel a hétvégén

Martonvásár - Szeptember 10-11 között a városban rendezik meg a Magyar Népdal Napját. Segítőket keres a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ.

Klecska Ernő

Húsz felnőtt önkéntes jelentkezését várják még a szeptember 9-11-ig tartó időszakban, főként az esti órákra - közölték a szervezők.

Három éve Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója kérte fel a Martonvásáron élő Kunos Tamást, a Csík Zenekar brácsását, hogy szervezzen a Magyar Dal Napján egy olyan népzenei színpadot, ahol otthonra találhatnak az autentikus műfajok.

Ahogy lapunk korábban is megírta: Martonvásár örömmel állt a kezdeményezés mellé. Így született meg a Magyar Népdal Napja, amely immár elválaszthatatlanul a településhez kötődik.

Főleg azért, mert Martonvásáron és környékén a népi hagyományok ápolását ugyan mindenki fontosnak tartja, de jó lenne, ha a fiatalok is megismernék a népdal erejét, az autentikus népzene és a különböző feldolgozások legavatottabb előadóit - érveltek akkor a döntéshozók.

- A magyar népdal ünnepén vendégeink átérezhetik a népdal erejét, szépségét és mélységét, ha vigadni szeretnénk, de ha szomorkás a hangulatunk, akkor is - fogalmazott Kunos Tamás, a projekt vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!