Martonvásár

2015.04.19. 19:49

Klasszikus és modern

Martonvásár - Alig négy esztendeje alapította a városban tánciskoláját Nagy-Kuthy Zoltán és felesége, Mercedes, s szinte az első pillanatoktól kezdve sikereket aratnak tanítványaikkal.

Zsohár Melinda

A művész-házaspár orosz klasszikus baletten alapuló táncot tanít 80 gyereknek – közöttük csupán két fiú veszi a bátorságot ehhez a „lírai sporthoz". Nagy-Kuthy Zoltán a Pécsi balettban táncolt, Mercedes a Táncművészeti Főiskola master-szakán végzett, másfél évtizeden át nemzetközi hajóutakon show-műsorokban léptek fel. Budapesten laktak, a hazatérés mellett döntöttek, s Martonvásáron leltek új otthonra.

A XIII. Országos Berczik Sára Emlékversenyen aranyérmet kaptak a Dance Studio Nagy Kuthy növendékei. Fotó: BBK

A klasszikus balett mellett jazz-táncot és musical táncot is oktatnak, három korcsoportban. Rendkívüli sikerként hozták el a Berczik Sára Emlékversenyről két csoportjukban a három első helyezést a minap! A gyermek csoportban a Pasztell című koreográfiával érdemelték ki az aranyérmet, a juniorok modern táncban Kék ég című produkciójukért, jazz-táncban pedig Dance című bemutatójukért nyerték el az előkelő helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!