Martonvásár

2016.01.24. 15:35

Sportcsarnok, kicsiknek, nagyoknak

Martonvásár – Simicskó István honvédelmi miniszter közreműködésével helyezték el a leendő sportcsarnok alapkövét az időkapszulával az iskola mellett. A tanulók és több sportklub várta ezt az eseményt.

Zsohár Melinda

Szabó Tibor polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a mintegy 600 millió forintos beruházás elindultában a hétvégi alapkőletétel alkalmával. Az összeg tartalmazza az iskola kazáncseréjét, valamint konyha és ebédlő kialakítását. A sportcsarnokba pedig egyoldalas lelátót is építenek, ahol 250 néző kísérheti figyelemmel a meccseket.

Keményen lobbizott az önkormányzat, s Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a céltudatosan építkező járási székhely újabb fejlesztése érdekében, mondta a polgármester. A Beethoven Általános Iskolában ötszáz gyermek tanul, a mindennapos testnevelés órák megszervezésekor négy helyszínre van szükség egy időben, s erősek a kézilabda hagyományok is. Az ünnepi alapkőletételen megjelent az idén márciusban 89. születésnapját ünneplő Tóth Iván humán szakos tanár is, aki 1957-ben alapította a kézilabda szakosztályát - róla tervezik elnevezni a leendő csarnokot.

Az alapkövet Simicskó István honvédelmi miniszter, Szabó Tibor polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő helyezik el a Beethoven Általános Iskola udvarán
Fotó: BBK

Az önkormányzati tulajdonú Martonsport Nonprofit Kft. a helyi labdarúgó és kézilabda utánpótlás szervezéséért és működtetéséért alakult, s civilek és egyesületek is várják a sportolás lehetőségeinek bővülését. E hideg, de napsütéses januári délelőttön kivonultak pompás egyenruhájukban a Szent László Völgye Lovas Egyesület huszárjai, s a szintén eredményesen működő kung-fu csoport fiataljai – mindketten kis bemutatóval járulván hozzá az esemény jelentőségéhez. Simicskó István személyes hangulatú beszédében megemlítette, hogy maga is kung-fuzik húsz éve, csak másik ágban. Hozzáfűzte, hogy magánemberként fontosnak tartja a sportlétesítmények építését, s politikusként kétszeresen is jó szívvel csatlakozik a kormányprogram ezen törekvéseihez.

A politika terepén sokféle vélemény ütközik, mondta, ám „ha megtaláltuk a helyes utat, attól ne hagyjuk magunkat eltéríteni, haladjunk előre, ne törődjünk a fecsegéssel” – hangsúlyozta. Röviden kifejtette: az egészséges életmód a gyermekkorban motivált testmozgással, sportolással kezdődik, s kellő megalapozottsággal így folytatódik felnőttkorban. A jelenlegi kormány ideje alatt minden harmadik településen végrehajtottak valamilyen sportberuházást, s az utóbbi öt évben a sportoló felnőttek aránya öt százalékról tizenöt százalékra nőtt, hivatkozott a statisztikára. A sport – amatőr és versenyszerű formában – közösségépítő és önbizalomerősítő jellegénél fogva a nehéz helyzetekben is személyiségtámogató tevékenység, mondta a miniszter.

Az alapkőletételt követően egészségnap, balettbemutató és több látványos program várta az iskolába a gyerekeket és a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!