Titkos dobozok üzenetei a karácsonyfán - Adományozók angyalai

2016. december 02., 16:35 szerző: Zsohár Melinda
komment
Martonvásár – Az Óvodamúzeum előterében feldíszített karácsonyfán a felaggatott dobozkák észrevétlenül cserélődnek le angyalkákra. Titkos kívánságok teljesülnek, sikeres volt a tavalyi próba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Szerény körülmények között élő gyerekeknek akartak karácsonyi meglepetést szerezni tavaly a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ (BBKK) munkatársai a félig titkos ajándékozással. Idén is felállították a karácsonyfát az Óvodamúzeum előterébe, s a díszek mellett negyvenkét kis dobozt függesztettek fel rá, bennük levélkével. Dolinka Zsoltné és Horváth Márta védőnő állították össze a névsort, amelyik a nehezebb körülmények között élő családokban nevelkedő gyermekek nevét tartalmazza. Személyesen tudakolták meg, mi is lenne egy-egy gyermek kérése, s ez bekerült a dobozba, a kívánság gazdájának keresztnevével. Színes ceruza, robot, csokoládé, baba – ilyesmik sorakoztak a levelekben, mértéktartóan.

Az adományozni szándékozók egyszerűen beléptek az Óvodamúzeumhoz, levettek egy dobozt, helyére akasztották az angyalkájukat, jelezvén: van gazdája a kérésnek. Regisztrálták a jelentkezőket, de az ő névsoruk sem nyilvános. Nagy Árpád, a BBKK munkatársa elmondta, hogy három nap alatt csaknem elfogytak a dobozok, egyre több angyalka került a helyükre. Bensőséges hangulatú, zártkörű ünnepségen találkoznak a gyerekek és az adományozók szenteste előtt egy héttel a BBKK-ban, ahol átadják az ajándékokat.

Zsohár Melinda

2016. december 02., 16:35 szerző: Zsohár Melinda

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...