Mezőföld

2010.09.16. 02:28

Őszi lomtalanítás: a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik, házhoz jönnek

Káloz - Megye-, sőt országszerte kezdődik az őszi lomtalanítás szezonja. Ebben az időszakban még nehezebb a szelektív hulladékgyűjtésre rávenni a lakosokat.

Miskei Anita

Egyre többen törekednek a szelektív hulladékgyűjtésre, ugyanakkor a kisebb településeken élőkkel még nehezebb megkedveltetni a szemétgyűjtés ezen módját. A nagyobb városok mellett több községben is kihelyeztek már konténereket, amelyekbe külön gyűjthetik a lakosok a papírt, az üveget és a műanyagot. Ahogyan a komposztálást is népszerűsítik, ezzel is csökkentve a háztartási hulladékok mennyiségét. A programok egy részére fogékonyak a helyiek.

Ezt a törekvést erősítik kálozon egy újfajta szolgáltatással. Idén ősszel ugyanis az önkormányzat a Vertikál Zrt.-vel közösen házhoz menő akciót szervez. Hat alkalommal mennek házhoz azzal a céllal, hogy ösztönözzenek a szelektív hulladékgyűjtésre. A hulladékok gyűjtésének módjáról tájékoztatást is adtak az érdeklődőknek. Elmondták, a műanyag palackokat kimosva, laposra taposva, átlátszó zsákba gyűjtve várják a háztartásoktól, amíg a papírt összehajtva, összekötegelve szállítják el. Szeptember 21-étől hat alkalommal gyűjtik a hulladékot, egyszer a műanyagokat, másszor a papírhulladékot szállítják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!