Mezőföld

2007.12.06. 03:26

Sárbogárd lesz a két falu tanára e téren?

Sárbogárd (GG) - A város, valamint a Sárbogárdi kistérséghez tartozó Hantos és Nagylók szociális alapellátásáról szóló intézményfenntartó társulási megállapodását írtak alá.

Gábor Gina

Mint azt Juhász János, Sárbogárd polgármestere elmondta, mindhárom képviselő-testület minősített többséggel fogadta el az együttműködési szerződést e téren, mely a jövő év január elsejétől lép hatályba.

A társulási megállapodás tervezetét a települések jegyzői készítették el. Ez - a már elfogadott okmány, hasonlóan a gyermekjóléti és közoktatási megállapodáshoz - tartalmazza a várhatóan gyümölcsöző együttműködés alapjait.

E tevékenységnek a két kisebb településen előzményei nincsenek, csak a házi gondozásra rendelkezik Nagylók község működési engedéllyel, ahol is hatan részesülnek ebben a karitatív ellátásban. Így ma még azt sem lehet előre tudni, hogy mekkora lesz a várható igénybevétel és annak költségei - írták le az alapellátás terveinek rögzítésében.

Egy másik előterjesztésből pedig az olvasható ki, hogy a kiegészítő állami normatíva fedezi majd az egyszeri beszerzés és a működés költségeit is, ennek értelmében az érintett három önkormányzat a 2008-as esztendőt úgy tervezi, hogy a települések egyéb más hozzájárulást nem fognak igényelni.

A családsegítés kivételével a szociális alapszolgáltatások finanszírozása ellátottanként történik, tehát az igénybevétel növekedésével a bevétel is emelkedni fog.

A három képviselő-testület utasította egyben a jegyzőket, hogy a társulás létrejöttét a Közép-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatalnak jelentsék be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!