Mór

2014.06.20. 13:30

Futással a békéért - Portugáliából indult a láng, a cél Belgrádban van

Mór - A szombati napon hagyják el az országot a Békefutás nevű váltó résztvevői. A staféta Móron is keresztülhaladt.

B. Kiss László

A Peace Run, magyarul Békefutás a szervezők közlése szerint a világ talán legnagyobb civil kezdeményezésként nyilvántartott váltófutása, amelybe Magyarország is bekapcsolódott. A békét jelző fáklyát nemzetközi összetételű csapat viszi, amely február 21-én indult Portugáliából, és október 7-én éri a célt jelentő Belgrádot.

A Békefutás résztvevőihez egy rövid időre Acsai Sándor, a móri rézfúvósok karnagya (balról a második), valamint Fenyves Péter polgármester és Czachesz Gábor alpolgármester (bal szélén) is csatlakozott, miután köszöntötték a nemzetközi stafétát a polgármesteri hivatal épülete előtt (Fotó: Hrubos Zsolt)

A staféta június 15. és 21. között halad át hazánkon. A váltó csütörtök délután érintette a megyét is: Zirc felől érkezve és Oroszlány irányába tovább haladva a futók rövid időre megálltak Móron. A Békefutás résztvevőit a városháza előtt Fenyves Péter polgármester, valamint a piros kabátos móri fúvószenekar köszöntötte. A váltóhoz, amely a sport által kívánja a béke és barátság eszméjét propagálni, bárki csatlakozhatott. Akkor is, ha csak néhány métert, esetleg egy-két utca hosszat kocogott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!