Mór

2017.02.21. 21:47

A táncsicsos lányok is ott lesznek majd

Mór - Komoly elismerés érte a Táncsics gimnáziumot: leány úszói is indulhatnak az úszó iskolai világbajnokságon.

B. Kiss László

A Magyar Diáksport Szövetség (továbbiakban: MDSZ) a Nemzetközi Iskolasport Szövetség (International School Sport Federation - továbbiakban: ISF) tagjaként részt vesz a nemzetközi iskolasport eseményeken. A 2014-es sikeres pályázatnak köszönhetően az MDSZ szervezésében 2017. április 20-25. között Budapesten kerül sor az ISF Úszás Iskolai Világbajnokság megrendezésére, így legjobb úszóink hazai környezetben versenyezhetnek a világ legjobb középiskolás versenyzőivel.

A MDSZ Diákolimpiai Bizottság Úszás Albizottsága a beküldött jelentkezések alapján az iskolás leányok kategóriában a Móri Táncsics Mihály Gimnázium csapatát választotta résztvevőnek. A csapat tagjai Leitner Zsófia, Turpinszky Réka, Brumbauer Franciska, Kertai Réka, Komenda Kíra, Susorányi Evelin.A magyar delegáció vezetését az MDSZ által kijelölt csapatvezető látja el.

A rendezvényen való részvétellel kapcsolatban az iskolát nem terheli anyagi kötelezettség, a teljes részvételi díjat és az utazások költségeit az MDSZ finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!