Mór

2014.02.20. 16:10

Az Ezerjó hazáját képviselték

A szezon legnagyobb borfesztiválján a budapesti Millenárison, 175 borászati kiállító között ott voltak a móri borvidék képviselői is.

Geszler Anikó

A Millenáris két csarnokában, két szinten, összesen 3500 négyzetméteren. 25 magyar, illetve Kárpát-medencei borvidék képviselte magát, több mint 600 különböző borral. A rendezvényen 175 borászati kiállító volt, köztük sok kis, és közepes családi pince, akiknek egyetlen bemutatkozási lehetősége ekkora közönség előtt a Borjour Magnum. A boros kiállítók mellett ezúttal is erős, színes gasztrofelhozatal volt, a vendégek száma idén elérte a háromezret - mondta el a főszervező Nagy Sebestyén.

Sokan ezen a rendezvényen tájékozódnak arról, melyik pincészeteket érdemes felkeresni egy-egy kellemes borhétvégére vagy éppen csak egy-egy tematikus borkirándulásra.

A móri pincék (Bozóky Pincészet, Csetvei Pincészet, Geszler Családi Pincészet, Kamocsay, Jr., Maurus Borászat, Miklós Csabi Pincéje) remek helyen várták a kóstolók hadát. Tavaszt idéző tulipáncsokrok szolgáltak dekorációként, sőt, egy nagy molinót is kifüggesztettek, hirdetve: Itt vannak a Móriak! Geszler Csilla, a Móri Borkirálynő pedig a borvidék 2014-es színes programjaira hívta fel a figyelmet.

Machán-Csetvei Krisztina borász - aki először vett részt a rendezvényen - friss Ezerjó gyöngyöző bora gyorsan el is fogyott. A móri borászok egymás mellett mutatták be a vidék borait: a pincészetek nagyon magas színvonalon képviselték az Ezerjó hazáját, asztalaikat sok borkedvelő kereste fel kóstolásra. Közben persze, azt is megtudhatta a közönség, hogy Móron és a borvidéken szinte minden hétvégére akad olyan kulturális, gasztronómiai, boros vagy sportprogram, ami miatt érdemes felkeresni az Ezerjó hazáját.




Címkék#mór#bor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!