Mór

2017.03.09. 20:55

"Hétpróbás" móri házasok

Mór - Jegyespárok és házaspárok részére indítottak szerelmes kalandtúrát Móron a házasság hetéhez kapcsolódva. A szervező Ribárszki Ákos evangélikus lelkész volt. A cseppet sem szokványos kalandozás hét feladatból állt.

Nédó Géza

Amennyiben a feladatokat a párok elvégezték, és ezt igazolták, úgy hivatalosan is "hétpróbás házasokká" válhattak. Négy hét állt a párok rendelkezésére, hogy közösen megoldják a feladatokat. Így kellett megkeresni a házastárs szeretetnyelvét. Ez egy nagyon izgalmas terület, hiszen arról szól, hogy mivel nem vagyunk egyformák, így a "szeretettankunkat" is különböző módon lehet feltölteni.

Elismerő szavakkal, ajándékozással, testi érintéssel, minőségi idővel, szívességgel. A második feladat során a móri Lamberg-kastélyban található Radó Antal könyvtárba lehetett ellátogatni, ahol egy külön szobában szerelmes verseket olvashattak egymásnak a párok. A harmadik feladat a közös ebédfőzés volt. A negyedik feladat a közös kirándulásra, testmozgásra helyezte a hangsúlyt.

Az esküvő az öröm és a vidámság ideje, de a jó házasságban ezek a szavak évekkel később is "élnek"
Fotó: FMH-illusztráció

Az ötödik az ajándékozásra hívta fel a figyelmet, a másikat kellett meglepni egy apró kedvességgel. A hatodik feladat egy meglepetés reggeli készítése volt, a hetedik pedig az együtt töltött időt helyezte előtérbe egy közös kávézás, süteményezés formájában. A nyertes házaspár egy gyertyafényes vacsorát kapott ajándékba.

A feladatok során az volt a szervezők célja, hogy a közös időtöltés legyen a középpontban. A felhívásra összesen 38 pár jelentkezett, s végül 17-en teljesítették a kitűzött feladatokat. Ez két okból is tanulságos - tudtuk meg Ribárszki Ákostól. Egyrészt nagyon örülnek azoknak a pároknak, akik végigcsinálták ezt a kalandtúrát, másrészt pedig a játék ráirányította a figyelmet arra, hogy milyen kevés időt töltünk egymással.

Volt olyan visszajelzés is, hogy pont ez a feladatsor döbbentette rá a házaspárokat arra, hogy hét apró feladat elvégzésére sincs elég közös idejük egy hónap alatt, így erre a jövőben tudatosan odafigyelnek. Már csak az ilyen felismerések miatt is fontos volt megszervezni a "házasok hétpróbáját". A gyülekezet szeretné hagyománnyá tenni a kalandtúrát, s a házasság hetében más előadásokkal, előadókkal kiegészítve a házasság értékeit hirdetni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!