Mór

2013.07.16. 13:49

Isztiméri táncosok külföldön

Németországban lépett fel a Taliga táncegyüttes. Az utazásról Gömbösné Rostaházi Judit küldött személyes hangú tudósítást a Hírlapnak.

B. Kiss László

Isztimér testvértelepülésének Krauchenwies-nek és a hozzá tartozó Bittelschieß településrész lakóinak és néptánccsoportjának meghívására június végén a Taliga táncegyüttes polgármesteri, képviselői és persze szülői kísérettel Németországba utazott. Bittelschieß néptáncegyüttesének fő szervezésével táncfesztiválon és egy Garden expo színpadán léptek fel számos táncegyüttessel együtt.

Mindenhol nagy sikert aratott a Kozma Ferenc és Kozma-Körtvélyes Kinga által vezetett Taliga néptáncegyüttes. Különösen tetszett a német nézőközönségnek, hogy a műsor végén, a német és a magyar táncegyüttes együtt, egyszerre táncolta a németek táncát. A több mint negyven fős társaság családoknál volt elszállásolva, így is mélyítve a két tánccsoport, a két település barátságát. Jó volt átélni, hogy összefogással, önzetlenséggel milyen boldoggá, és emlékezetessé tették utazásunkat.

A változatos időjárás sem ronthatta el az utazás élményét, megismerhettük a környéket, és a Boden-See partján is sétálhattunk. A búcsúesten meghatódva búcsúzkodtunk, és mondtuk: Viszlát jövőre Isztiméren!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!