Mór

2017.02.22. 11:15

Megrendezték a hagyományos német szépkiejtési versenyt

Nyolc település kilenc általános iskolája képviseltette magát Móron, a kisdiákok német szépkiejtési versenyén.

B. Kiss László

A Fejér megyei Német Szépkiejtési verseny megrendezési hosszú évtizedekre tekint vissza. A rendezvény Móron indult el, Erdei Ferenc és felesége Erdeiné Négele Erzsébet indította útjára a 1980-as években -mondta el lapunknak Fehér Margit,  a Fejér Megyei Német Területi Önkormányzat elnöke.

Fehér Margit egyébként  személyesen is érintett a versenyben, ugyanis – mint ahogy azt megtudtuk tőle – két alkalommal maga is versenyezhetett mint etyeki tanuló a „Mundart” kategóriában. Egyszer az etyeki szüretet mesélte el, a következő évben pedig az etyeki esküvőről szólt az általa előadott történet..

Az idei évben Fejér megye nyolc településéről (Mórról, Pusztavámról,Kincsesbányáról, Bodajkról, Székesfehérvár Felsővárosból, Etyekről Mányról, Vértesboglárról) érkezett 41 gyerek a versenyre Mórra, a Radnóti iskolába. A zsűri tagokat Erdeiné Négele Erzsébet kérte fel erre a szép feladatra.

A résztvevők egy csoportja. Az immár hagyományos versenynek a Radnóti iskola adott helyet Fotó: Hrubos Zsolt

A Fejér Megyei Német Területi Önkormányzat anyagilag is támogatta a verseny lebonyolítását, a gyerekek – többek között – német nyelvű jutalomkönyveket kaptak.

Azok a diákok, akik továbbjutottak a következő fordulóba, március 3-án Mosonmagyaróváron folytatják a versenyzést. A külön autóbuszt, amellyel utaznak, a Fejér Megyei Német Területi önkormányzat biztosítja számukra.

Reméli, hogy a mi megyénkből is lesznek olyan gyerekek, akik bejutnak majd az országos versenyre is – jegyezte meg végül a német terülti önkormányzat elnöke, aki ezúton is köszönetét fejezte ki a Radnóti iskola kollektívájának a verseny lebonyolításában nyújtott segítségéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!