Mór

2017.01.24. 19:01

Mustra a borvidéken

Mór – A borok, illetve az ezerjó városában megrendezték a borvidék első mustráját, amelyet még öt követ majd.

Silye Sándor

Az első alkalommal a reduktív borok és azok készítői mutatkoztak be. Összesen 10 borász, 20 fehér, 5 rozé és egy siller nedűje várta a segítő kritikákat, észrevételeket a 17. alkalommal megrendezett móri mustrán. Az aktivitással nem volt hiba, Frey Szabolcsnak , a mustra vezénylőjének nem kellett sűrűn kérni bárkit a véleménye nyilvánítására, mert volt jelentkező, aki rendre jóindulattal mondta el, mit gondol az éppen bemutatott borról, az mitől jó, vagy éppen mit kellene azon javítani.

Az idei első bormustrát Frey Szabolcs hegybíró „vezényelte le”
Fotó: Silye Sándor

A szelíd humortól sem mentes este jó hangulatban zajlott le. A borkirálynő, Grósz Marcella Mária , illetve önkéntes szőlészek, borásztársak töltötték ki a borokat, miközben nem volt híja a borkorcsolyáknak sem. A 26 termék többsége tetszést aratott, volt közöttük sok kiemelkedő, még több jó, ami ígéretes, hiszen ne feledjük: még csak január van, és a kóstolt termékek napról napra alakulnak, fejlődnek. A következő állomás Zámoly lesz, majd (ismét) Mór (hordós borok), Csókakő, Csákberény és (harmadszor is) Mór következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!