hőségriadó és építkezés

2021.07.08. 09:00

A megye évfordulós eseményei július 8-án

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Borsányi Bea

Évenként ezer lakás

1971. július 8-án hatalmas – ahogy ma mondanánk – projektről számolt be az újság: „Méltatlanul nagy csendben indult el egy akció a Fejér megyei Állami Építőipari Vállalatnál. Egy akció, amelyre oda kell figyelnünk, hiszen nem kevesebbről van szó, mint ezer lakásról. Pontosabban évenként ezer lakásról, amelyet először a városalapítás 1000. évfordulójának tiszteletére kívánnak »az asztalra tenni«. […] A város vezetői úgy határoztak, hogy a Münnich-lakótelep beépítését folytatják, s itt további 800 lakást építünk fel 1973-ig. A Velinszky-lakótelepen 3×120 lakásos, 3×150 lakásos tízszintes épületeket és 1973-tól 24 emeletes, úgynevezett Y házat, illetve még egy 120 lakásos és három darab, egyenként 60 lakásos tízszintes házat építünk fel” – nyilatkozta akkor az építőipari vállalat igazgatója. A teljes cikk itt elolvasható.

Akkor is hőség volt

A nyári forróság nem volt ismeretlen számunkra már tíz évvel ezelőtt sem. 2011. július 8-án arra figyelmeztettük olvasóinkat, hogy az országos tiszti főorvos négynapos hőségriadót rendelt el, mivel a napi középhőmérséklet „várhatóan meghaladja” a 27 Celsius-fokot. A cikk jótanácsokat is tartalmazott: 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a szabadban, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, és fogyasszunk 2-2,5 liter folyadékot! Az írás pikantériája, hogy ezekben a napokban ismét hőségriadót rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!