Múltidéző

2015.09.29. 08:37

Múltidéző - Lengyel vendégek

1978-ban járt megyénkben a lengyel minisztertanács elnökhelyettese, valamint a nagykövet.

A hazánkban tartózkodó Jozef Tejhma, a lengyel minisztertanács elnökhelyettese, a Lengyel Egyesült Munkáspárt Politikai Bizottságának tagja, a magyar-lengyel gazdasági,tudományos és műszaki együttműködési bizottság elnöke tegnap délelőtt megyénkbe látogatott, Tadeus Pietrzak magyarországi lengyel nagykövet és Váncsa Jenő, a mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterhelyettes kíséretében.

A vendégeket Závodni László, az MSZMP megyei bizottsága titkára és Fogarasi Tibor, a megyei tanács általános elnökhelyettese fogadta, majd együtt felkeresték az Agárdi Mezőgazdasági Kombinátot, ahol Ozvald László vezérigazgató tájékoztatta őket a gazdaságban folyó munkáról. Ezt követően látogatást tettek a gazdaság zichyújfalui kerületében, megtekintették a kukoricabetakarítást (képünkön), a szárító berendezést és a takarmánykeverő üzemet.

A vendégek délután Szekér Gyula miniszterelnök-helyettes és Gábor András, a kohó- és gépipari miniszter helyettese kíséretében a Videotont keresték fel, itt dr. Marton Zoltán gazdasági igazgató mondott ismertetőt a gyár termeléséről. Az üzemlátogatás után az Ikarus székesfehérvári gyárát keresték fel, ahol Tóth István igazgató tájékoztatta a vendégeket gyár munkájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!