Múltidéző

2015.08.28. 08:05

Múltidéző - Receptek 1978-ból

Idézzük fel gyermekkorunk ízeit.

Kovácsné Hamberger Brigitta

Vöröshagymaleves:

Hozzávalók: 5-6 fej vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 késhegynyi köménymag, 3 dkg liszt, 1,3 liter húsleves (kockából), só, bors, 5 evőkanál tej, 13 dkg reszelt sajt. A hagymát nem túl kicsi kockákra vágjuk, vajban aranysárgára pirítjuk, köménymagot és lisztet adunk hozzá és pirítjuk. Húslével felöntjük és 15-20 percig forraljuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a sajtot, felöntjük tejjel és fűszerezzük.

Sajtgombócleves:

Hozzávalók: 1 liter húsleves, 4 dkg vaj, 8 dkg sajt, bors, só, tojássárgája, 4 dkg liszt, vágott petrezselyem. A vajat reszelt sajttal, borssal, sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, végül lisztet keverünk hozzá. Pár percre a hűtőszekrénybe tesszük. Majd kis gombócokat formálunk belőle és forró, de nem forrásban lévő húslevesben 5 percig kifőzzük. Bőségesen megszórjuk petrezselyemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!