Nádasdladány

2017.05.20. 07:00

Ballagási ünnepség, búcsúzással

A Nádasdladányi Sün Balázs óvodában péntek délután tartották a ballagási ünnepséget.

Siki Szabolcs

Borbély Józsefné Zsuzsa óvónéni

Az ünnepi esemény több megható pillanattal is homályosította a szülők tekintetét. Nyilván a gyerekek szereplésére gondolok,de volt titokba „beszerkesztett" rész is. Mint például amikor az ovitól búcsúzó iskolaérett nagycsoportosok versben köszöntek el szeretett óvodájuktól, óvónéniktől, dadusaiktól. Említeném, hogy az ünnepségen jelen volt a leendő elsősök tanárnénije Fister Zoltánné is. Halkan súgnám a tanárnéninek mivel néhány nap én is részt vettem a ballagási műsor próbáin, hogy az ott tapasztaltak szerint felkötheti a fehérneműt mert ezek a gyerekek igen aktívak és életrevalóak.

A ballagók óvónénijei, dajkái

Búcsúzóul még egy ölelés

Együttérzésem az iskolás nevelőknek! Talán a legmeghatóbb rész az volt mikor Zsuzsa óvónénitől is búcsúztak. Borbély Józsefné nyugdíjba vonulásáról is szót ejtettek aki sok-sok generációt tanított,óvott vagy bátorított az ovis közösségbe kerüléskor. Elérkezett a nehéz pillanatok egyike. Zsuzsa óvónéni így fogalmazott. Köszönöm a sorsnak, hogy ilyen helyen és ilyen sokáig dolgozhattam. „Megismertem sok embert, családot. Igyekszem nem elfelejteni a sok kedves emléket és igyekszem ezután is mindenkit megtartani az emlékezetemben és szívesen fogadom a találkozásokat akár ha az utcát szólítanak is le."

Erzsi óvónéni (balra) és Zsuzsa óvónéni (jobbra), és a lufik elengedése

Végezetül a ballagó csoport egyik óvónénije Erzsi óvónéni vezetésével a színes lufik reptetése következett. Tele álmokkal, vágyakkal ami mind megvalósulásra vár a továbbiakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!