Nádasdladány

2017.03.12. 13:07

Győrben jártak a nádasdladányiak

A Határtalan Dallamok Énekkara és Zenekara vezetője Birkásné Sej Edit és a Nádasdladányi Nyugdíjas klub vezetője Buzás Lajosné Irénke között régi barátság ápolja a két hölgy vezette csoportok közti kapcsolatot.

Siki Szabolcs

A győri csoport meghívást intézett a ladányi klub felé miszerint március 11.-én ünnepi műsorral készülnek, hogy egy kicsit visszatekintsenek a jelen csoport 2015-ös megalakulására. A vezetőjük a köszöntőben elmondta, hogy két éve még csak 8 fővel indult a csoport ami mára 25 tagot foglal magában. Persze Birkásné már ezt megelőzően is foglalkozott a zenével és ahogy fogalmazott, hű társa mindig vele van és kíséri bármerre is jár - ami nem más mint a harmonikája. Edit öt alkalommal járt Amerikában és néhány esetben Szlovákiában is.

Indulás előtt még néhány közös dal

Határtalan Dallamok kórusa

Hitvallása, hogy a hosszú élet titka az ének és a zene szeretete. Az eseménynek helyet adó Generációk házában lévő nagy terem zsúfolásig megtelt, megjegyzem - nagyon sok szépkorú emberrel találkoztam szombat este, mivel én is a ladányi klub énekkarával tarthattam szombaton. A köszöntők után némi képzavarral élve belecsaptak a húrokba és mi mással is kezdhették volna műsorukat mint Brahms:V. Magyar tánc.

Nádasdladányi Nyugdíjas klub Énekkara középen Birkásné Edittel a győriek vezetője

Mivel a Generációk háza és Határtalan dallamok, így említeném még azt est további műsorait, mert énekelt  Lengyel kórus vagy egy fiatal lány Kardos Marianna jeltáncot mutatott be a Mama című dalra amit szintén a harmonikások játszottak, de volt flamenco tánc is Maier Marianna előadásában és persze a Nádasdladányi Nyugdíjas klub Énekkar különítménye két műsorszámmal is remekelt. Ismét nem hoztak szégyent a „hírnevükre”. Ők is sok tapsban és elismerő dicséretben részesültek.  Arról nem is beszélve amikor A vén budai hársfák című Eisemann szerzeményt együtt énekelték a jelenlévők a színpadon zenélő csoporttal - az ilyen érzést azt meg kell tapasztalni!

Akkord lengyel kórus énekel

A két éves fennállását ünneplő csoport zenei rendezvényének többször vége lett, hogy miért is? Mert vagy háromszor elköszöntek ,de mindig visszatapsolták őket. Igen, aki a zenét szereti

Buzásné Irénke a ladányiak vezetője (b) ajándékozza Birkásné Editet a győriek vezetőjét (j)

Végezetül hadd idézek egy a Határtalan Dallamok zenekara egyik kottájának szövegéből:

„Jöjj vélem cimborám,halld a harmonikám!

Jókedvvel iddogáljuk Marci jó borát.

Szép dallam táncra hív,a nóta mindig víg

Elviszlek,jöjj velem,daloljunk évekig.

Muzsika,muzsika ha átölellek én,

Megszűnik mind a gond,feléled a remény

Muzsika,muzsika te mindig jó barát

Vélem vagy mindenütt egy egész élten át.

Járjuk a falvakat,miránk a színpad vár

Tapsol a publikum,ha tél van,vagy ha nyár

Harmonika ha szól sereglik mind a nép

Sváb,Horvát vagy Magyar ki szereti a zenét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!