Nádasdladány

2014.09.10. 11:57

Megnyílnak a templomkapuk Nádasdladányban és Fülén

A Nyitott Templomok Napján, szeptember 20-án, szombaton megnyílnak az egyházi épületek kapui. Ladányban Hernádi Mária és Tóka Szabolcs, Fülén Pitti Katalin és Virágh András ad koncertet.

V. Varga József

Magánkápolna a Nádasdy-kastélyban

A látogatók a tárgyi és írott emlékeken keresztül betekintést nyerhetnek a különböző felekezetek (katolikus, református, evangélikus, baptista, zsidó) és a Nádasdy-família vallásosságának történetébe - tudtuk meg Kovácsi Krisztián református lelkésztől és Borsányi Marától, az Emléknyitogató Helytörténeti Egyesület elnökétől. A sétaúton 14 órától elsőként a csaknem 200 éves, klasszicista stílusú református templomot érdemes felkeresni, majd a következő állomás az 1883-1885 között épült historizáló-neogótikus, vörös nyers tégla burkolatú Szent Ilona-templom lehet. Végül a Nádasdy-kastélyban lévő magánkápolna megtekintése után 18 órakor a Nagy-szalonban köszöntőt mond Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke és Varga Tünde polgármester, majd Hernádi Mária énekművész és Tóka Szabolcs orgonaművész ad koncertet.

Pitti Katalin és Virágh András koncertezik

A fülei katolikus templomban 17.30 órakor Barta Tibor plébános tart Mária-áhítatot. Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes és Virágh András Liszt-díjas orgonaművész 18 órától ad koncertet, majd megnyitják Nagy Béla Lajos Templomok a tájban című kiállítását. A rendezvény közös gyertyagyújtással és szeretetvendégséggel fejeződik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!