Bajnokok Ligája

2024.04.17. 10:50

Ancelotti csak a gyomra miatt aggódik a Cityre gondolva

A Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntői közül kiemelkedik a címvédő Manchester City és a sorozat csúcstartójának, a Real Madridnak a párharca, de nagy figyelmet élvez a Bayern München és az Arsenal vetekedése is. A manchesteriek spanyol edzőjének, Pep Guardiolának a múlt heti nyilatkozata komoly visszhangot váltott ki, a BL-győztes edző most pontosította korábbi véleményét.

MW

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője

Forrás: AFP

Fotó: JAIME REINA

Ma a Bajnokok Ligájában a legutóbbi két kiírás győztesei csapnak össze, ráadásul sorozatban ez a harmadik szezon, amelyben a Manchester City és a Real Madrid találkozik egymással a kieséses szakaszban. Egy éve az elődöntőben csapott össze a két csapat, a spanyol fővárosban lejátszott 1–1-es döntetlen után Josep Guardiola együttese hazai környezetben 4–0-ra kiütötte riválisát, megalapozva ezzel története első BL-sikerének és a triplázásának is – írta meg a Magyar Nemzet. Az idei párharc első felvonása sem okozott csalódást, elképesztően színvonalas mérkőzést játszott egymással az európai klubfutball két kiválósága.

KOVACIC, Mateo; CAMAVINGA, Eduardo
Eduardo Camavinga, a Real Madrid (b) és Mateo Kovacic, a Manchester City játékosa
Fotó: Juanjo Martin / Forrás: MTI/EPA

Ancelotti nem ehet sokat

A fordulatos találkozón gyönyörű gólok születtek, és 3–3-as döntetlennel zárult az ütközet a Santiago Bernabéu Stadionban.

A döntetlen olyan érzés, mint tavaly, olyan érzés, mint egy vereség. A bosszúvágytól hajtva, sikerre éhesen kell Manchesterbe mennünk, hogy bejussunk az elődöntőbe

– mondta Federico Valverde, a madridiak játékosa.

Carlo Ancelotti vezetőedző a döntetlen ellenére elégedett volt csapata játékával az első találkozón, és szerinte ha azt a teljesítményt sikerül megismételni, a Real Madrid idegenben is sikeres lehet – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Az egy héttel ezelőtt történteket szem előtt tartva kell értékelnünk, és hinnünk kell abban, amit ma teszünk. A legutóbbi meccs szoros volt, most bármi megtörténhet. Hiszünk abban, hogy megvan a szükséges minőségünk ahhoz, hogy gondokat okozzunk. Az egyetlen dolog, ami miatt nem tudok majd aludni, az az, ha ma este túl sokat eszem

– árulta el a rutinos olasz edző.

A visszavágóra mindkét csapat jó hangulatban készülhet, a Manchester City a hétvégén kiütötte az újonc Lutont, ráadásul közvetlen riválisai, a Liverpool és az Arsenal is hazai vereséget szenvedett, így kétpontos előnyre tett szert a Premier League élén. A Real Madrid a Mallorca otthonában diadalmaskodva szerezte meg a három pontot, és magabiztosan vezeti a La Ligát. 

A Manchester City a Real elleni 2022-es elődöntő visszavágóján kapott ki legutóbb a BL-ben, azóta angol rekordot jelentő 22 meccsen nem talált legyőzőre ebben a kupában, hazai pályán pedig ennél is hosszabb sorozattal büszkélkedhet: az Etihad Stadionból legutóbb a 2018–19-es szezon csoportküzdelmeinek első fordulójában az Olympique Lyon tudott győzelemmel távozni. Ezért is volt bizakodó a visszavágóval kapcsolatban az angolok spanyol edzője, Pep Guardiola.

GUARDIOLA, Josep
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2024. április 16-án
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

Nem fél a Real Madridtól

Guardiola először arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy esze ágában sincs panaszkodni a sűrű menetrendre, miszerint folyamatosan heti két meccset kell játszania a csapatának. Mint fogalmazott, sokkal jobb szerdán és szombaton is játszani, s erre készülni, mint ha nem ez lenne a feladat. A spanyol edző egyetértett azzal, hogy Bellingham a Real Madrid vezére, s úgy jellemezte az angol középpályást, hogy nyomás nélkül viseli a felelősséget. Később korábbi nyilatkozata alapján Guardiolát arról faggatták, miért fél a Real Madridtól.

Nem, nem félek tőlük. De nagyon tisztelem őket. Sokszor játszottam már ellenük. Nem mondok hangzatos dolgokat. Tisztelem a Real Madridot

– mondta látszólag teljesen őszintén a Manchester City spanyol trénere, aki fel van készülve arra, hogy Carlo Ancelotti ismét előrukkol valami meglepetéssel. A BL-címvédő trénere beszélt az egy hete komoly visszhangot kiváltó nyilatkozatáról is.

Csak a legjobb kívánságomat kifejezve beszéltem a pálya állapotáról. Azt gondolnak erről, amit akarnak. A tiszteletem erre is kiterjed. Érted haragszom, nem ellened

– szabadkozott a katalán mester.

Meg kell nyernünk a mérkőzést, és ehhez kellenek a szurkolóink is. Szükségünk van mindannyiukra, az energiájukra, hogy megpróbáljuk legyőzni a Bajnokok Ligája királyait. Természetesen a győzelemért lépünk pályára, ugyanakkor abban biztos vagyok, hogy a Real Madrid szerez legalább egy gólt

– zárta gondolatait Guardiola. 

A Bayern München is döntetlen, egy londoni 2–2 után fogadja az Arsenalt. A visszavágóra mindkét csapat csalódással a háta mögött készül: a múlt hét végén eldőlt, hogy tizenegy év után nem a bajoroké a német bajnoknak járó salátástál, a Leverkusen vasárnap bebiztosította az aranyérmét, az Arsenal pedig hazai vereségével elveszítette az első helyét a Premier League-ben. A Bayern csatára, Harry Kane rendkívül motivált, kiemelte, hogy a BL-döntő a Wembley-ben lesz, az ő nemzeti stadionjában, és angolként ott akar lenni. 

Nehéz dolgunk lesz Münchenben, ha a legjobb szintünkön játszunk, akkor bárkit meg tudunk verni

– mondta el Leandro Trossard, az Ágyúsok első mérkőzésen szerzett egyenlítő góljának gólszerzője.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók, szerdai mérkőzések:

Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 21.00
Bayern München (német)–Arsenal (angol) 21.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában