Premier League

2024.04.22. 10:45

Klopp utálkozással felelt az újra és újra felmerülő dilemmára (videó)

Zsinórban a második mérkőzését nyerte meg a Liverpool, hiszen 3–1-re nyert a Fulham vendégeként a Premier League 34. fordulójában. Jürgen Klopp csapata így versenyben maradt az angol bajnoki címért. A német szakember hat helyen is változtatott a kezdőcsapaton az Atalanta elleni Európa-liga-mérkőzéshez képest, a csereként beálló Szoboszlai Dominik is mindössze néhány percet kapott.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének Atalanta - Liverpool visszavágó mérkőzésén az olaszországi Bergamo stadionjában 2024. április 18-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Antonio Calanni

A Liverpool a hétközi, Atalanta elleni mérkőzésén már aprócska jeleit mutatta annak, hogy kezd kilábalni a gödörből. Mohamed Szalah a meccs korai szakaszában büntetőt értékesített, de a Liverpool zsinórban a harmadik meccsén is adós maradt akciógóllal, így az 1–0-s győzelme ellenére is kiesett az Európa-ligából. Ezután már csak a Premier League-ben maradt versenyben az angol csapat, és a 34. fordulóban 3–1-re nyerni tudott a Fulham otthonában. Ezzel Jürgen Klopp együttese pontszámban beérte a listavezető Arsenalt – írta meg az Origo.

ALEXANDER-ARNOLD, Trent
Trent Alexander-Arnold, a Liverpool játékosa (b) csapattársaival ünnepel, miután berúgta az első góljukat az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában játszott Fulham–Liverpool mérkőzésen a londoni Craven Cottage futballstadionban 2024. április 21-én. A liverpooli együttes 3–1-re győzött
Fotó: Kirsty Wigglesworth / Forrás: MTI/AP

Az utolsó tíz perc

Jürgen Klopp alaposan felforgatta csapatát a két meccs között, és ez Szoboszlai Dominik példáján is jól érzékelhető: míg az olaszok ellen a magyar futballista kezdőként bő egy órát kapott, a Fulham elleni Premier League-meccsen mindössze a 86. percben léphetett pályára. A vasárnapi bajnokira Ibrahima Konaté, Szoboszlai Dominik, Alexis Mac Allister, Curtis Jones és Mohamed Szalah kikerült, Jarell Quansah, Harvey Elliott, Wataru Endo, Ryan Gravenberch és Diogo Jota pedig be.

Mondtam a mérkőzés előtt is, hogy utálom ezt, hogy több meccsre előre gondolkozzam, de mégsem tehetek mást. Három nap múlva újra meccsünk van, meglátjuk, akkor ki kerül a kezdőbe

– mondta Jürgen Klopp, akinek néhány kulcsjátékos visszatérésével mostanra könnyebb lett a dolga a rotációval, mint az év elején volt, amikor igazán komoly sérüléshullám sújtotta a Liverpoolt. A győzelemmel a Liverpool pontszámban ismét beérte az Arsenalt a tabella élén. A Manchester City egy ponttal kevesebbet gyűjtött két riválisánál, viszont eggyel több bajnoki mérkőzést vív még az idény hátralévő részében – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Az Arsenal nyert tegnap, a Manchester City is meg fogja nyerni az elmaradt meccsét, úgyhogy nekünk is mérkőzéseket kell nyernünk. A Fulham általában több gondot okoz nekünk, jó teljesítményt nyújtottunk. Csak az első félidő utolsó tíz percével nem voltam elégedett, amikor a gólt is kaptuk – mondta el Klopp.

Szoboszlai csak csere volt

A Liverpool első gólját a Fulham ellen Trent Alexander-Arnold szerezte, szabadrúgásból. A jobbhátvéd már az ötödik ilyen találatát szerezte a Vörösök színeiben, a legutóbbit több mint három és fél éve lőtte. Néhány perccel korábban Harvey Elliott a sorfalba rúgta a labdát szabadrúgásból.

– Utána nem volt kérdés, hogy a következőt én lövöm. A technikám erőt generál, próbálom jól irányítani a lövést, hogy minél nehezebb dolga legyen a kapusnak. Egy meccsen általában csak egy esély van, de ma a sok gyakorlás kifizetődött

– mondta Alexander-Arnold, aki a Liverpool keretében Szoboszlai legjobb barátja. Most az angol védő zrikálhatja cimboráját, amíg a magyar futballista fel nem kerül a Liverpool szabadrúgásgól-szerzőinek listájára. A találkozón a magyar válogatott csapatkapitányát csak a 87. percben küldték pályára. A magyar középpályás ilyen kevés időt Premier League-meccsen még nem töltött a pályán. A legkevesebbet a március 24-én rendezett Nottingham Forest elleni meccsen játszotta, amikor a sérüléséből visszatérve a 76. percben cserélték be a City Groundon. Talán szerdán a városi rangadón a kiesés ellen küzdő Everton otthonában több lehetőséget kaphat Szoboszlai Jürgen Klopptól.

Premier League, 34. forduló:

Fulham–Liverpool 1–3 (1–1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában