Egy gamer megverte a komplett Formula E mezőnyt és 200 ezer dollárt nyert

2017. január 08., 16:50 szerző: Tajthi Andrea
komment
Az első eRace-en 10 gamer mérhette össze erejét a valódi versenyzőkkel
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotók: FIA Formula E

A gamer Bono Huis aratott győzelmet a Vegas eRace-en, ezzel pedig 200 000 dollárt nyert (kb 58 millió forint).

Tíz gamer kapott lehetőséget arra, hogy csatlakozzanak egy-egy Formula E csapathoz, és virtuális versenyre keljenek a valódi versenyzőkkel. Méghozzá Las Vegasban.

Gyakorlatilag teljes versenyhétvégét szimuláltak, rFactor 2-n, a virtuális pálya nyomvonalát pedig Vegas valódi utcái adták.

Huis a Faraday Future Dragon Racing csapatába került, és az egész "versenyhétvégén" uralta a mezőnyt, ám a boxkiállás után a Mahindrás Olli Pahkala mögé került.Eredetileg Pahkala nyert, ám később kiderült, hogy szoftver hiba miatt öt körön át többször is engedély nélkül aktiválódott a Fanboostja. Ezért 12 másodperces büntetést kapott, így végül Huis lett a végső győztes, megelőzve ezzel a valódi Formula E versenyzőtket is. Huis a győzelemért  200 000 dollárt kapott, illetve a pole pozícióért további 25 000 dollárt.

A második helyen igazi versenyző végzett, Felix Rosenqvist személyében, ő 100 000 dollárt nyert, míg a büntetés miatt harmadik helyre szorult gamer, Pahkala 50 000 dollárral gazdagodott.

Őket további gamerek követték a sorban. A top tízbe Rosenqvisten kívül még négy valós versenyző fért be, a 7-8-9-10. helyeken Jose Maria Lopez, Sam Bird, Daniel Abt, és Nelson Piquet Jr.

Tajthi Andrea

hozzászólás
2017. január 08., 16:50 szerző: Tajthi Andrea

Facebook

Hozzászólások