Olimpia

2016.08.17. 20:55

Az amerikaiak jutottak a döntőbe, a mieink a bronzért küzdhetnek

Rio de Janeiro - Magyarország szerda este az Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja ellen az olimpiai döntőbe jutásért szállt vízbe.

Szupkai Gábor

Az amerikai válogatott az egyetlen, amely eddig minden olimpián érmet szerzett a női vízilabdatornán. Tehát a legnehezebb ellenfél testén át kellett tehát kiharcolni a fináléba jutást, hiszen az ellenfél ráadásul az olimpiai címvédő, a 2015-ös világbajnok, másrészt a csoportmeccsek során már összefutott a két csapat, és akkor elég simán, 11-6-ra nyertek az amerikaiak.

- Mi vagyunk az egyik olyan csapat az olimpia szereplői közül, amely képes megszorítani, esetleg megverni az amerikait, a taktika már megvan a fejemben, amellyel remélhetőleg tényleg szoros meccset tudunk játszani. A lényeg, hogy felszabadult játékkal essünk nekik! - ezek Bíró Attila szövetségi kapitány szavai voltak a mérkőzés előtt, tehát a feladat adott volt a lányok előtt, csak végre kell hajtani a mester utasításait. A dunaújvárosi Kasó Orsolya kezdett a kapuban, de Makenzie Fischer lövésével ő sem tudott mit kezdeni, emberelőnyös góllal vezettek az amerikaiak. Szerencsére a másik kapu előtt Garda Krisztina és Kisteleki Hanna próbálkozása is utat talált Asleigh Johnson kapujába.

Antal Dóra (fehérben) és az egész csapat keményen küzdött az amerikaiak elleni elődöntőben Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt

A folytatás ennyire már nem sikerült jól, a tengerentúliak találtak már csak a hálóba az első negyedben, de a játékunk biztató volt, Kasó bemutatott néhány bravúrt a kapuban, nem tudott elhúzni a címvédő. 2-3.

Sajnos ismét az amerikaiak szerezték az első gólt a második játékrészben, de Bujka Barbara egy vízre pattintott bombával keserítette válaszként az ellenfelet.

Ezután tövig nyomták a pedált az amerikaiak, és gyors egymásutánban háromszor is volt okunk a szomorkodásra, amit Bujka - aki a kapunak háttal csavarta be a következő gólunkat - próbált enyhíteni. Még ebben a nyolc percben Keszthelyi Rita is betalált, de ez csak a zárkózáshoz volt elég. 5-8.

A nagyszünet után mi lőttük az elsőt Bujka révén, ennek ellenére nemhogy közelebb férkőztünk volna ebben a negyedben, csak nőtt a különbség, hiába váltotta Kasót a kapuban Gangl. 8-12.

A záró negyedben sem tudtuk komolyabban megnehezíteni a dolgukat, de az amerikai válogatottal senki sem játszott olyan szoros meccset, mint mi. 10-14.

A bronzéremért Oroszország lesz a mieink ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!