Olimpia

2016.07.24. 17:10

Olimpiai fáklya és az olimpikonok

Velence - Szombaton hol esett, hol a nap sütött, de mire a Korzón a három Fejér megyei olimpikon fogadása kezdődött, már sütött a nap.

Silye Sándor

Jó néhányan voltak kíváncsiak a három kiváló sportolóra, akik Fejér megyét képviselik Rióban, az idei ötkarikás játékokon. Demeter Bence és Kovács Sarolta öttusázó, Sebestyén Dalma úszó feszített büszkén az olimpiai egyenruhában. A találkozó apropóját az adta, hogy Kovács István futónagykövet, a finn mikulás magyar futó helytartója az olimpiai fáklyával körbe futotta a tavat, megállt a településeken, és naplókba gyűjtötte ama jókívánságokat, amellyel elhalmozták az ötkarikás játékokon résztvevőket.

- A fáklyafutás olyan élményt adott, mintha érmet nyertem volna magam is. Megtisztelő volt számomra az esemény, amivel meg kiérdemeltem az különlegesen jó érzéssel töltött el. Nagy szeretettel fogadtak mindenhol a nyár ellenére is, hiszen óvodákkal, iskolákkal vagyok kapcsolatban. De a hírre, hogy jön a fáklya, megszervezték a találkozókat. A naplóba szép idézetek kerültek, a résztvevőknek, és a MOB-nak sok sikert kívántak kicsik, és nagyok egyaránt - mondta.

Jó hangulatú volt a közönségtalálkozó, az olimpikonok készségesen beszélgettek az érdeklődőkkel Fotó: Koppán Viktor

Vajon Kovács István soha nem gondolt arra, hogy de jó lenne egyszer nemcsak az olimpia miatt, hanem az olimpián is futni, boldog résztvevőként?

- A gyerekkori álmaimban ez végig benne volt. Hosszútávfutóként vágytam az olimpiai részvételre, de sajnos nem adatott meg. Sok munka van mögöttem, ám a finn futások, és a Nyuszi futások kárpótoltak.

Koszti András, Velence város polgármestere figyelemre méltó szavakkal buzdította a három tehetséges fiatalt.

- Gyermekkoromban és felnőttként is úgy álltam a kihívások elé, hogy merj nagyot álmodni, hogy aztán rólad álmodjanak. A sportolók végigjárták az útjukat, sok küzdelmen, áldozaton vannak túl. Hiszek bennük, csak a győzelem az amire hajtaniuk kell a helyszínen, de persze már hogy kijutottak, az is tiszteletre méltó - jelentette ki.

A három versenyző szót váltott az érdeklődőkkel. Megtudtuk: Kovács Sarolta sokadmagával az aranygéppel utazik haza, reméli, hogy a kiváló szereplés adja majd ennek a fő okát. Az egészsége rendben van, várja a versenyt. Társa, Demeter Bence örült, hogy a szövetségi kapitány, és a szakma őt választotta, ha a vívása rendben lesz, jó eredményben reménykedik. Sebestyén Dalma két számban szeretett volna indulni, egyben indítják, az egyéni csúcs elérése és a középdöntő jelentheti számára az örömöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!