Olvasó

2012.07.07. 08:14

Az MLSZ is benne van az ''újításban''?

Amióta a nemzetközi labdarúgásban bevezették az öt bírós rendszert, a sporikat delegáló nemzeti szövetségeknél egyaránt kijelölték a játékvezetők stábjait.

Matók János

Országoktól és azok tekintélyétől függően, több, vagy kevesebb bírói csapatuk működik közre a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában. A vb-n és Eb-n nem, mert ott nemzetenként csak egy csapat játszik. Szóval, szinte állandó közreműködőkkel dolgoznak együtt a sporik, hiszen ezen a szinten az összeszokottság lényeges szempont. Ez a megállapítás igaz Kassai Viktorra és csapatára is: például a 2011-es BL-döntőt vezető sporinak a Barcelona-Manchester United meccsen Erős Gábor és Ring György volt az asszisztense, amíg a gólvonalon Bognár Tamás és Fábián Mihály volt a segítségére. És ez az összetételű stáb dolgozott rendre azokon a mérkőzéseken is, amelyekkel az UEFA megbízta Kassai Viktort. Miközben a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése, illetve a játékvezetői bizottság szép lassan, és persze eredményesen "felépítette" őt, mint nemzetközileg elismert vezetőbírót, a háttérben Vad II István is "sorra" került, s az Európa Liga mellett már ő is kapott két-három BL-derbit. Vadnak még nem volt állandó csapata, de általában a Tóth, Szpisják, Andó-Szabó, Veizer kvartett segítette őt, de néha Kispál és Fábián is beszállt. Mindezekkel csak azt vetném fel: ha valakik, valamiért nem bontják meg Kassai stabil csapatát, s Fábián helyett nem tolják az előtérbe Vadot, akkor könnyen lehet, ma nincs újítás a fociban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!