Olvasó

2014.01.31. 09:03

A feledhetetlen Gaja völgye

Tudom, hogy az időjárás nem mindig kedvez a kirándulásnak, így télen. De ha kifogjuk és nincs ónos eső, s nem veszélyeztetjük testi épségünket akkor bátran állítom, hogy megéri.

Márkus Hilda

Én a Fehérvárcsurgói részen a Gaja völgyébe kirándultam. Nem tudom szavakkal leírni azt a sok szépséget, jó levegőt, csörgedező Gaja patak részben befagyott állapotát, amiben részem volt. Még soha nem láttam így a patakot, hogy csodálatos jégalakzatok képződtek a most gyorsan folyó vizében.



A völgy közepén elhelyezkedő tó is most csendes. Csak a madarakat hallani a távolból, s néha egy egy jókedvű turista köszön az emberre! Az ilyen ismeretlen találkozások felvidítják az embert. Tudom, hogy a természetkedvelő emberek jószívűek, jókedvűek. Tegnapi kirándulásom alkalmával is jött szembe egy fiatalember és fülig érő, ragyogó szemekkel kívánt nekem Szép napot! Lett is, mert feledhetetlen kalandjaim voltak a völgyben.



Még a tél folyamán visszajövök, határoztam el magamban, hiszen itt e csodálatos csendben szív és lélek egyaránt megnyugszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!