Olvasó

2009.10.06. 11:58

A csendes balhé

Múlt pénteken reggel szépen, csendben megnyitott a Piac téri akváriumban, a régi váróteremben a város legújabb játékterme. A nyitásnak nem voltak látványos elemei, a buszaikra várakozók legfeljebb egy diszkrét matricából, meg két plusz biztonsági őr jelenlétéből vonhatták le a következtetéseket.

Kocsis Noémi

Nem voltak ott  "Kaszinó: mondjon le!" feliratú zászlókkal tiltakozók, nem jöttek el a témában egyetlen sajtótájékoztatót sem tartó teraszpolitikusok, sem az újságírók. Pedig a játékterem másfél éves nyitási hercehurcájáról bőven lehetne írni. Például. A vállalkozó azóta fizeti a bérleti díjat (üzlet céljára szól a bérlet) egy olyan szerződésre, amelyben nem szerepel, hogy másé a felépítmény és alatta a földterület (ez időközben egy csereügyletben a városé lett). Egy játékteremnyitásnak bonyolult feltételei vannak: ha egy város nem akarja, akkor vélhetőleg nem is nyit meg. (Érdemes ezt például a másfél év legelején leszögezni...) Fehérvár önkormányzata elfogultság miatt nem döntött az üzlet jogának fennmaradásáról, átadta a közigazgatási hivatal által kijelölt szakhatóságnak. Dunaújváros jegyzője pedig ennek nyomán  mivel törvényes akadálya nem volt az üzletnyitásnak  kiadta a végleges használatbavételi (!) engedélyt. 
A másfél évig tartó aktagyártás és -tologatás most vélhetőleg egy perbe torkollik majd. És kérdés az is, másfél évig miért nem lett egyértelmű, milyen üzletet akar csinálni a váróteremből az erről az érintettségéről már ismert vállalkozó?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!